Congestia porilor reprezintă acumularea de celule moarte ale pielii, transpirație, impurități și sebum în pori. Congestia are multe cauze inclusiv deshidratarea, supraproducția de ulei, o rutină precară de îngrijire sau atingerea regulată a feței.
Cum îmi pot da seama dacă porii mei sunt congestionați?
Atinge-ți cu degetul mic fața și acordă atenție felului în care se simte pielea. Ia o oglindă și privește în detaliu starea tenului începând de la nas și bărbie deoarece acestea sunt de obicei zonele cele mai congestionate ale pielii. Observi pustule și puncte negre? Atunci înseamnă că te confrunți cu pori congestionați.
Care sunt cauzele porilor congestionați?
Supraproducția de ulei în glandele sebacee este principalul vinovat al pielii congestionate. Cheia remedierii problemei ce ține de porii congestionați este să înțelegeți cauzele care duc la apariția acestei neplăceri și să abordați o îngrijire corectă și să alegeți produsele potrivite de îngrijire a pielii.
Cu toate acestea, există și alți factori care contribuie la încărcarea porilor fără ca noi să ne dăm seama:
-
Fluctuații hormonale
-
Dietă nesănătoasă
-
Lipsa unei rutine regulate de îngrijire a pielii
-
Utilizarea produselor incorecte de îngrijire a pielii
Cum decongestionăm porii?
-
Începe prin a adopta o rutină strictă de curățare
-
Exfoliază în mod regulat pielea
-
Folosește produse non-comedogenice
-
Hidratează-te regulat
-
Nu agresa leziunile de la nivelul feței
-
Încearcă tratamentele dermatologice pentru pielea congestionată:
-
Extracții
-
Peelinguri pentru piele
-
Microdermabraziune
Pur și simplu, pielea congestionată poate fi tratată folosind o rutină obișnuită de îngrijire a pielii, în special curățarea, hidratarea și exfolierea. Cel mai bine este să identifici cauzele pielii congestionate pentru a diagnostica corect de unde a venit problema. Folosirea produselor potrivite pentru îngrijirea pielii face o diferență enormă și este important să alegi ceea ce ți se potrivește.