Livrare Gratuită pentru comenzi peste 149 RON. | Descoperă dermato-cosmetice românești, fără parabeni, create în Alba-Iulia

0740.479.504

Noul Sampon cu Acid Salicilic pentru scalpul cu probleme

Noul Sampon cu Acid Salicilic pentru scalpul cu probleme

05.02.2021 10:10

Printre cele mai des intalnite afectiuni ale scalpului se numara psoriazisul, dermatitele, matreata si excesul de sebum. Cu totii stim ca un scalp iritati sau incarcat afecteaza direct aspectul parului nostru. 

Mancarimea si descuamarea excesiva a scalpului sunt doua dintre efectele cele mai frecvente simptome ale unui scalp cu probleme. 

 

Pentru a veni in intampinarea nevoilor persoanelor care se confrunta cu astfel de probleme, am creat un nou produs, samponul cu acid salicilic 2%. Prin actiunea sa exfolianta, acidul salicilic are beneficii directe asupra sebumului, deblocand porii si eliminand celulele moarte care se afla la suprafata pielii iar asta il face sa fie foarte eficient in cazul scalpului gras. 

 

Ce este acidul salicilic?

 

Acidul salicilic este un acid de tip BHA (beta hidroxi acizi), derivat din scoarta de salcie si este unul dintre exfoliantii blanzi. Acest acid este folosit de cele mai multe ori pentru combaterea acneei si a problemelor tenului, cauzate de razele soarelui dar si pentru desfundarea porilor blocati cu celule moarte si impuritati. Daca este folosit in cantitati mici, acesta are un efect benefic si asupra pielii sensibile.  

 

Care sunt beneficiile acidului salicilic asupra parului si scalpului? 

 

Acidul salicilic folosit pe scalp actioneaza prin descompunerea celulelor moarte ale pielii (exfoliere) si prin reducerea cantitatii de sebum. Este dovedit stiintific faptul că acidul salicilic ajuta la tratarea afectiunilor precum dermatita seboreica si/ sau matreata. Pe langa faptul ca are puterea de a descompune crustele formate in urma acumularii celulelor moarte, acesta mentine la nivelul scalpului o umiditate optima pentru a impiedica formarea altor cruste/ cojite. In acelasi timp, acidul salicilic curata porii eliberandu-i si are un efect:

  • • antiinflamator

  • • antimicrobian

  • • antibacterian

Daca te intrebai care este impactul acidului salicilic asupra parului, este important de mentionat faptul ca un scalp sanatos sustine sanatatea firului de par, tocmai de aceea, atunci cand ne confruntam cu probleme la nivelul firului de par, este important sa analizam starea de sanatate a scalpului. 

 

Cum actioneaza acidul salicilic?

Acidul salicilic este unul dintre acizii care sunt solubili in lipide (substantele organice grase - in cazul de fata sebumul). Avand in vedere acest lucru, este important de retinut faptul ca acidul salicilic are puterea de a patrunde prin grasimea / seboreea de la nivelul scalpului actionand direct pe piele si in profunzimea porilor. 

 

Fiind cunoscut si sub denumirea de acid BHA ( acid betra hidroxi), acidul salicilic este unul dintre agentii chimici responsabili pentru o exfoliere usoara, deloc agresiva. Totodata, prin prisma actiunilor sale, acidul salicilic poate fi benefic si in tratarea acneei de pe scalp

 

 

 Comanda Samponul cu Acid Salicilic 2% de AICI

 

Postat în News De:
Eladerm
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii