Acidul salicilic - beneficii pentru piele

Acidul salicilic - beneficii pentru piele

    Tot mai prezent in produsele de ingrijire personala, acidul salicilic este un agent exfoliant recunoscut pentru puterea sa de a debloca porii. Proprietatile sale l-au adus intr-un loc fruntas in topul produselor de ingrijire in cazul persoanelor care se confrunta cu acnee sau psoriazis dar si in randul persoanelor care cauta un ingredient exfoliant bland care sa aute la reinnoirea celulelor pielii in mod accelerat. 

 

         Acidul salicilic face parte din clasa acizilor de tip BHA (beta-hidroxi-acizi), este extras din scoarta de salcie si este folosit de secole in medicina, avand un rol antiinflamator si de calmare a durerilor. 
 

        Acesta are puterea de a patrunde in profunzimea porilor, acolo unde actioneaza imediat prin dizolvarea celulelor moarte ce acopera si blocheaza porii. Avand si un efect antiinflamator, acidul salicilic actioneaza asupra cosurilor inflamate reducand roseata si dimensiunea acestora. Prin actiunea sa exfolianta, acidul salicilic contribuie la regenerarea pielii, lasand-o mai luminoasa si mai tanara.

       Folosit pe scalp, acidul salicilic are rolul de a reduce cantitatea de sebum si de a grabi procesul de descuamare, avand rezultate foarte bune in cazul persoanelor care se confrunta cu dermatite sau matreata. 

 

       Acidul salicilic poate fi folosit de catre oricine, indiferent de tipul de ten, inclusiv de catre persoanele cu ten sensibil (mai ales daca produsul are o concentratie mica de acid salicilic). Acest ingredient este nerecomandat persoanelor cu alergie la aspirina (acid acetilsalicilic). Cele doua substante, acid salicilic si acidul acetilsalicilic, provin din aceeasi sursa. De asemenea, specialistii recomanda ca nici femeile insarcinate sa nu uitilizeze acidul salicilic pe perioada sarcinii.


 

Cum actioneaza acidul salicilic pe tenul nostru? Care sunt beneficiile acestuia? 

 

  • Regenereaza celulele si reinnoieste pielea prin actiunea exfolianta – imbunatateste aspectul general al pielii.

  • Reduce aparitia liniilor fine si a cicatricelor minore cauzate de leziunile de acnee.

  • Imbunatateste fermitatea pielii - stimuleaza neocolagenul

  • Deblocheaza porii dizolvand celulele moarte din interior.

  • Reduce dimensiunea porilor dilatati.
  • Reduce cantitatea de sebum. 

  • Are un rol antimicrobian. 

  • Are efect antiinflamator.

  • Actioneaza direct asupra punctelor negre, reducand numarul si dimensiunile acestora prin deblocarea porilor. 

  • Previne aparitia cosurilor deoarece mentine porii curati. 

  • Contribuie la eliminarea petelor pigmentare, a petelor post-acneice prin actiunea exfolianta si astfel uniformizeaza tenul. 

  • Contribuie la imbunatatirea aspectului pielii cu psoriazis deoarece grabeste procesul de exfoliere.

 

Cum aplicam corect pe ten produsele cu acid salicilic? 

 

       In mod evident, este imperios necesar sa citim si sa respectam pasii de utilizare mentionati pe eticheta produsului deoarece fiecare produs poate sa contina concentratii diferite de acid salicilic si poate sa aiba in compozitie si alte ingrediente care schimba regulile aplicarii. 

 

       Tenul nostru nu are nevoie de exfolieri zilnice, tocmai de aceea este indicat sa folosim produse exfoliante periodic, in functie de puterea acestora. Acidul salicilic poate fi folosit in medie de 2 sau 3 ori pe saptamana, in functie de cat de bine il tolereaza tenul si de cat de sensibila ramane pielea dupa. Evident, la fel ca si in cazul oricarui produs exfoliant, este necesar sa folosim dupa utilizarea exfoliantului protectie solara ridicata, indiferent de sezon. Eliminand de pe ten cu ajutorul acidului salicilic toate celulele moarte, celulele noi sunt mai predispuse sa fie afectate de catre razele soarelui si astfel pot sa apara pe piele leziuni, pete pigmentare, arsuri. 

 

       Acidul salicilic se aplica diferit, in functie de tipul de produs: in timp ce unele se aplica pe ten cu degetele, altele se aplica prin tapotare cu un disc de bumbac. In mod evident, acestea se aplica diferit si in functie de locul tratat: piele, scalp, spate, piept, picioare etc. 


 

Cum ne dam seama ca acidul salicilic ne-a iritat pielea?

 

       Atunci cand pielea se descuameaza excesiv, mai mult timp, atunci cand pielea se inroseste, atunci cand usuca tenul prea tare sau cand intampinati o senzatie de arsura, este timpul sa opriti tratamentul cu acid salicilic sau sa reduceti numarul de aplicari pe saptamana. 

 

Recomandarea Eladerm

 

       In gama de produse Eladerm se gaseste o solutie hidro-alcoolica cu acid salicilic care poate fi folosita ca lotiune exfolianta atat pe ten cat si pe corp. 

 

Afla mai mult despre acest produs cat si despre modul de aplicare AICI: 



De asemenea, in gama noastra ne produse se gasesc si sampoane, lotiuni tonice si geluri de curatare cu Acid Salicilic.

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.


Cu drag, 
Echipa Eladerm

 

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!