Ne concentrăm adesea pe rutina de îngrijire a pielii și pe produsele utilizate dar neglijăm obiceiurile zilnice care îngreunează apariția rezultatelor în #skincare, ba chiar agravează diferitele afecțiuni/imperfecțiuni.
În acest articol vom dezbate un subiect pe care îl întâlnim frecvent în interacțiunile noastre cu clienții și care, din păcate, are efecte dăunătoare asupra aspectului și sănătății pielii.
Deși tindem să ne gândim doar la sănătatea generală atunci când vorbim despre fumat/vapat, atragem atenția asupra faptului că acest obicei agravează în mod direct acneea, una dintre cele mai frecvent întâlnite afecțiuni ale pielii.
Nicotina și substanțele din țigarete susțin inflamația și producția excesivă de sebum și totodată, pot reduce circulația sângelui. O circulație mai slabă a sângelui înseamnă o cantitate mai mică de nutrienți transportată către piele, fapt care poate provoca iritații și agravarea erupțiilor acneice. Fumatul/vapatul scade capacitatea de regenerare a pielii, o usucă (fapt care provoacă o reacție a acesteia - crește producția de sebum) iar fumul emanat încarcă porii, blocându-i. Practic, acest obicei creează condițiile ideale pentru dezvoltarea și agravarea acneei.
Deși unele guri susțin că vapatul este o variantă mai sănătoasă în comparație cu fumatul, părerile sunt împărțite iar unii specialiști atrag atenția și susțin că poate fi chiar mai dăunător. În ceea ce privește sănătatea pielii, ambele obiceiuri au un impact negativ mai mult decât evident.
Atragem atenția întotdeauna asupra faptului că produsele de skincare nu pot face față tuturor obiceiurilor nocive (inclusiv alimentația incorectă) și că afecțiunile dermatologice trebuie să fie privite global și tratate atât intern, cât și extern. Înainte să judeci eficiența unei rutine de îngrijire, asigură-te că în calea ingredientelor active nu stau factori externi care le împiedică să acționeze. Ia decizii înțelepte și prioritizează sănătatea!