Nu exista rutina de ingrijire a pielii fara protectie solara

Nu exista rutina de ingrijire a pielii fara protectie solara

Desi in mediul online se dezbate des acest subiect referitor la importanta protectiei solare, multi clienti ne-au marturisit ca nu sunt atat de atenti la acest aspect si ca de cele mai multe ori nu aplica produse cu SPF pe ten. Pentru a sublinia inca o data importanta protectiei solare, vom mentiona pe scurt informatiile de care ai nevoie pentru a te convinge sa nu mai renunti la SPF niciodata. 

 

Razele soarelui afecteaza sanatatea pielii noastre in mod direct, indiferent de tipul de ten. Desi exista tipuri de piele care nu se “ard” atat de usor la soare, acest lucru nu inseamna ca acestea nu sunt afectate de catre razele UV.  Tocmai de aceea, nicio rutina de ingrijire nu este completa pana nu contine si un produs cu protectie solara ridicata:

 

  • Produsele antirid nu pot lupta impotriva ridurilor atata timp cat soarele favorizeaza aparitia acestora. Studiul publicat in revista medicala Clinical, Cosmetic And Investigational Dermatology arata ca expunerea la razele soarelui cauzeaza 80% dintre ridurile vizibile. 

  • Produsele anticuperozice nu pot creste elasticitatea capilarelor atata timp cat soarele le dilata si le face mai vizibile;

  • Produsele hidratante nu pot mentine hidratat tenul atata timp cat soarele il usuca mai tare;

  • Produsele antipigmentare nu pot sa lumineze tenul atata timp cat soarele il afecteaza in continuare.

 

Si lista poate continua la nesfarsit….

 

Te invitam sa citesti urmatoarele informatii pentru a inteleg de ce protectia solara este atat de importanta. 

 

Razele UV sunt impartite in mai mult subtipuri si se diferenteaza in functie de lungimea undelor ultraviolete:  

 

Razele UVA

 

Acestea au un efect imediat asupra pielii si activeaza aproape instant pigmentul melanic - responsabil de inchiderea la culoare a pielii, actiune naturala a pielii, cu rol de protectie. Razele UVA sunt cele care patrund cel mai adanc in piele si sunt responsabile de afectiunile dermatologice si chiar oncologice (cancer de piele). Pe langa faptul ca acestea usuca si imbatranesc pielea, pot duce la aparitia petelor pigmentare / melasma. Din pacate, 95% din razele soarelui care ajung pe pamant sunt de tip UVA. 

 

Razele UVB 

 

Acest tip de raze UV au capacitatea de a leza tesuturile deoarece au mai multa energie decat razele de tip UVA. Razele UVB creeaza atat de multe leziuni la nivel molecular incat pot duce la modificari structurale ale moleculei de ADN. Fiind absorbite de catre stratul de ozon, acestea ajung pe pamant mai greu, regasindu-se intr-un procent de 5%. Capacitatea de absorbtie a razelor UVB de catre stratul de ozon difera in functie de zona georgrafica, momentul zilei, sezonul, conditiile meteo, nivelul de poluare etc. 

 

Razele UVC 

 

Acest tip de raze nu ne afecteaza deoarece sunt absorbite in totalitate de catre atmosfera pamantului. 

 

Ce cauzeaza razele UV?

 

• Imbatranirea prematura a pielii

• Leziuni la nivel molecular

• Pete pigmentare / melasma 

• Arsuri

• In cazul tenului cuperozic, razele UV dilata vasele de sange facandu-le mai vizibile

• Scaderea fermitatii si a elasticitatii

• Cancer de piele 

 

Mituri despre protectia solara

 

  1. Razele soarelui nu ma afecteaza daca stau sub umbrela /  la umbra

 

Multi dintre noi au crezut cel putin la un moment dat acest mit. Ei bine, razele UV cad pe pamant si sunt reflectate de catre obiectele din jurul nostru. Desi consideram ca suntem in siguranta la umbra unei umbrele / unui copac este imporant de mentionat ca apa, nisipul, cimentul si multe alte obiecte din jurul nostru reflecta razele soarelui. 

 

  1. Tenul gras nu are nevoie de protectie solara deoarece sebumul protejeaza pielea

 

Toate tipurile de ten sunt afectate de catre razele UV, fara exceptii.

 

  1. Am tenul masliniu, soarele nu imi afecteaza pielea / nu am nevoie de protectie solara

 

Cu siguranta ati intalnit cel putin o persoana care sustine acest lucru. Ei bine, chiar daca tenul masliniu nu se inroseste si nu are acel aspect de piele arsa, cu siguranta este afectat de catre razele soarelui in egala masura ca orice alt tip de ten. 

 

  1. Protectia solara se aplica doar la plaja, vara

 

Aceasta informatie este responsabila de degradarea pielii multor persoane care au ales sa foloseasca protectie solara doar la plaja. Cremele cu SPF se folosesc zilnic, in tot timpul anului deoarece razele UV sunt prezente mereu, inclusiv in anotimpul rece, cand este innorat. 

 

  1. Aplicarea unui produs cu protectie solara doar o data pe zi este suficient

 

Din pacate, chiar daca produsul are protectie solara ridicata, nu este suficient sa il aplicam o singura data pe zi. Este nevoie sa reaplicam o data la 3 ore produsele cu protectie solara pentru a ne asigura ca suntem protejati. 

 

  1. Machiajul tine locul protectiei solare

 

Pentru a opri razele UV, este nevoie de un produs dedicat care sa contina ingrediente studiate atent de catre specialisti. Razele UV pot patrunde fara probleme prin fondul de ten sau orice alt produs de make-up. 

 

De ce este evitată aplicarea protectiei solare?

 

Multe persoane nu reusesc sa gaseasca SPF-ul potrivit si se plang de:

 

  • usturimi ale ochilor

  • senzatie de piele uleioasa dupa aplicare

  • aspectul albicios al tenului dupa aplicare

  • senzatia de ten incarcat dupa aplicare

 

Ei bine, toate acestea se pot evita daca alegeti produsul potrivit. Pentru a evita usturimea care apare la nivelul ochilor, este important sa cunosti tipul de filtru care a cauzat usturimea. Consulta mereu lista de ingrediente a produsului. 

De asemenea, poti opta pentru filtrele incapsulate daca doresti sa scazi riscul reactiilor de acest gen.

 

Totodata, pentru a evita celelalte aspecte neplacute mentionte mai sus, alege filtrele potrivite care sa le elimine. 

Filtrele chimice incapsulate pot elimina toate aceste minusuri, asadar, opteaza pentru un produs care sa foloseasca aceasta tehnologie SPF. 


P.S. Toate produsele Eladerm cu protectie solara se bazeaza pe aceasta tehnologie de filtru chimic incapsulat. Afla mai multe despre acest subiect AICI.

 

 

Surse: 

https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/uv-radiation.html 

https://www.epa.gov/radtown/ultraviolet-uv-radiation-and-sun-exposure 

https://stirileprotv.ro/stiri/csid/expunerea-la-razele-ultraviolete-cauzeaza-aparitia-a-80-din-totalul-ridurilor-vizibile-studiu.html 

https://www.carecreations.basf.com/core-competencies/all-about-sun/sun-protection/uv-filter-types?at_medium=sl&at_campaign=EM_BAW_EU_EN_UV-Filter_TRA_uv-filters&at_term=absorb%20uv%20radiation&at_creation=115487516343&at_platform=google  

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

Cu drag,

Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!