Totul despre cearcane, pungi sub ochi, pleoapa lasata si ingrijirea pielii din jurul ochilor

Totul despre cearcane, pungi sub ochi, pleoapa lasata si ingrijirea pielii din jurul ochilor

Se spune ca avem la dispozitie doar cateva secunde pentru a face o prima impresie iar atunci cand intalnim o persoana, primul lucru pe care il observam sunt ochii. In plus, de fiecare data cand ne orientam privirea spre o alta persoana, tindem sa cautam ochii acelei persoane pentru a face contact vizual. 

          Ochii si pielea din jurul acestora sufera modificari imediate atunci cand suntem neodihniti, deshidratati sau bolnavi si din pacate, pe cat de repede semnaleaza aceste “nereguli”, pe atat de greu se remediaza. De asemenea, in zona ochilor apar si o multime de riduri (fie de expresie, fie cauzate de imbatranirea pielii si pierderea cantitatii de colagen). 

          „Zona din jurul ochilor tăi este una dintre cele mai subțiri și mai sensibile zone ale corpului tău. Este, de asemenea, printre primele zone care dezvăluie primele semne de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine”, spune Lauren Fine, MD, dermatolog certificat la Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology din Illinois.

          Fiind atat de subtire si de sensibila, zona ochilor este mult mai afectata de razele UV, poluare si alti factori externi care agreseaza in mod normal pielea. Desi este atat de sensibila, pielea din jurul ochilor este in mod constant in uz deoarece, in medie, clipim zilnic de 20.000 de ori. 

          Potrivit Societatii Americane de Chirurgie Plastica, intretinerea pleoapelor este a patra cea mai populara interventie de chirurgie plastica si este foarte solicitata inclusiv in randul barbatilor. 

          Toate aceste motive ne fac sa acordam o atentie sporita acestei zone si tocmai de aceea este extrem de important sa intelegem ce nevoi are pielea noastra pentru a putea preveni sau estompa aspectul cearcanelor, a pungilor de sub ochi sau a ridurilor din aceasta zona. 

          Cele mai des intalnite probleme cu care ne confruntam atunci cand vine vorba despre zona ochilor sunt:

 

  • cearcane

  • riduri (in special laba gastii) 

  • pungi sub ochi

  • pleoape cazute 

 

De ce apar pungile de sub ochi?

          Pungile de sub ochi pot fi cauzate de multi factori, atat interni cat si externi. Dintre acestia amintim: 

 

  • reactii inflamatorii

  • alergii

  • oboseala

  • poluare

  • iritatii ale pielii

  • imbatranirea

  • acumulare de melanina (pigmentul care da culoare pielii)

  • microcirculatie deficitara cauzata de lipsa de elasticitate a capilarelor

 

          Cele mai des intalnite cauze care duc la aparitia pungilor de sub ochi (pigmentate sau nu) sunt acumularea de melanina si microcirculatia deficitara. 

 

Cum poate microcirculatia deficitara sa duca la aparitia cearcanelor?

 

          Scurgerile de sange din capilare in spatiul interstitial (spatiul liber dintre celulele unui tesut) cauzeaza acumulare de plasma si/sau acumulare de globule rosii iar acestea provoaca aceasta “umflatura” denumita “pungi sub ochi”. De asemenea, microcirculatia deficitara este si cea care este responsabila de colorarea pielii, aceasta devenind usor galbuie/inchisa la culoare. Permeabilitatea crescuta a vaselor de sange permite hemoglobinei sa fie eliberata iar aceasta trece ulerior printr-un proces de transformare, ajungand sa se transforme in fier liber sau alti pigmenti (precum hemosiderina si bilirubina) conferindu-i pielii un ton galbui sau albastru-violet. 

 

Cum poate acumularea de melanina sa duca la aparitia cearcanelor? 

 

          Pe langa factorii genetici exista si alti factori externi care pot genera acumularea de melanina in derm. Printre acestia se numara expunerea excesiva la soare, utilizarea hormonilor endogeni sau exogeni, sarcina si alaptarea.

          Pigmentarea excesiva poate aparea si mai intunecata si poate provoca mai multe umbre atunci cand pleoapele inferioare se umfla din cauza imbatranirii.

 

Pleoapa cazuta

          Pielea pleoapelor este cea mai subtire de pe corp (adesea are mai putin de 1 mm grosime) si nu are grasime subcutanata. Este una dintre primele zone ale fetei care prezinta semne de imbatranire.

          Septul orbital este un strat de tesut conjunctiv care se extinde de la ochi spre zona osoasa a pometelui si ajuta la crearea pliului pleoapei superioare, care impiedica coborarea grasimii orbitale si intareste intreaga structura pentru a o mentine tanara si bine definita. 

          In procesul de imbatranire a acestei zone, pleoapa superioara se lasa sau coboara, ceea ce provoaca un aspect de oboseala, sanatate precara si imbatranire, precum si ingreunarea machiajului.


 

          Pentru toate aceste probleme cu care se confrunta pielea din zona ochilor, Eladerm utilizeaza in produsele pentru contur ochi doua ingrediente esentiale care actioneaza tintit reducand cearcanele, pungile de sub ochi si pleoapa cazuta. Desigur, pe langa cele doua ingrediente de baza (Eyeffective si Caffeina Lipozomala), am ales sa introducem in produsele noastre ingrediente active antirid sau care ofera luminozitate, hidratand in acelasi timp pielea si mentinand bariera de protectie a acesteia.

 

          Eyeffective (o combinatie de doua plante cu flori albe, paducel si iasomie araba) a fost creat pentru a avea un efect multifuncțional asupra conturului ochilor. 

 

          In timp ce florile de paducel actioneaza asupra problemelor care cauzeaza microcirculatia deficitara, s-a demonstrat ca iasomia araba creste colagenul si are proprietati antiinflamatorii (Sabharwal, 2012). In plus, s-a demonstrat ca florile iasomiei arabe prezinta o activitate anti-tirozinazica puternica si, prin urmare, pot fi utilizate si ca agent de iluminare.

 

          Pentru a analiza eficienta acestui ingredient in cazul pungilor de sub ochi si asupra pleoapei cazute, au fost efectuate o serie de studii care au urmarit:

 

  • efectul asupra conditiei vasculare din jurul ochilor (permeabilitatea vasculara, degradarea bilirubinei si chelarea fierului - care cauzeaza pigmentarea pielii din jurul ochilor)

  • stadiul acumularii/ degradarii melaninei din jurul ochilor

  • colagenul din piele (o crestere a sintezei colagenului va promova densitatea si elasticitatea pielii)

 

In urma testelor efectuate, s-a constatat ca Eyeffective:

 

  • scade permeabilitatea vasculara 

 

  • creste degradarea bilirubinei responsabile cu pigmentarea pielii din jurul ochilor

  • scade cantitatea de melanina din jurul ochilor

 


 

  • creste sinteza de colagen I în fibroblastele dermice 

 

In concluzie, efectele Eyeffective sunt:

 

  • scade permeabilitatea, imbunatateste fluxul sanguin si creste degradarea bilirubinei.

  • actiune de iluminare a pungilor de sub ochi.

  • creste sinteza de colagen si previne degradarea acestuia pentru o piele mai densa si un aspect intinerit.

  • reduce dimensiunea pungilor de sub ochi.

  • imbunatateste saturatia de oxigen 

  • imbunatateste circulatia sangelui în conturul ochilor si reduce pungile de sub ochi cu rezultate dupa primele 14 zile.

  • imbunatateste fermitatea pleoapei 

 

  • de asemenea, are si o usoara actiune antirid



 

          Daca si tu te confrunti cu cearcane, pungi sub ochi sau riduri in jurul ochilor, te invitam sa arunci o privire asupra celor doua produse Eladerm pentru conturul ochilor: 

 



Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

Cu drag,
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!