Pielea iritată reprezintă un disconfort pe care l-am resimțit cu toții, cel puțin odată, iar cauzele ei pot fi generate de afecțiuni, substanțe active puternice, radicalii liberi sau de către razele UV ale soarelui.
În funcție de cauzele iritării pielii există o varietate de soluții care duc la ameliorarea senzațiilor inconfortabile sau în cele mai bune cazuri, la tratarea lor.
Cauzele iritațiilor și câteva soluții
1. Afecțiuni venite odată cu înaintarea în vârstă sau cele cronice precum cuperoza, psoriazisul și rozaceea
Cuperoza reprezintă una dintre afecțiunile des întâlnite în rândul persoanelor cu tenul matur și se manifestă prin dilatarea vaselor mici de sânge de pe ten (zona obrajilor, frunții, nasului și bărbiei). Aceasta poate fi confundată, deseori, cu rozaceea care se manifestă atât la copii și adolescenți cât și la adulți, prin apariția unor mici coșuri, dilatarea porilor și deshidratarea pielii feței.
Pe de altă parte, psoriazisul este o boală inflamatorie cronică, ce se manifestă pe toată suprafața corpului, nu doar pe ten, iar simptomele acestei afecțiuni includ porțiuni de piele delimitate, de culoare roșie acoperite de scuame în special în zona coatelor, genunchilor și la nivelul scalpului.
Pentru tratarea cuperozei și rozaceei, având în vedere că simptomele acestora sunt majoritar asemănătoare, se recomandă folosirea cremelor ce calmează pielea iritată și au acțiune intens hidratantă.
Eladerm vă pune la dispoziție crema Cuperix și Hidraderm Intens Hidratantă, pentru amelioarea senzațiilor de mâncărime, usturime și calmarea roșeții pielii, precum și pachetul pentru calmarea simptomelor de psoriazis
2.Substanțele active puternice din produsele cosmetice
Probabil că vi s-a întâmplat și vouă să achiziționați un produs foarte eficient și compus din ingrediente active puternice, pe care nu ați știut cu precizie să-l aplicați, iar dimineața sau pe parcursul zilei, pielea s-a uscat foarte tare, s-a înroșit și s-a descuamat.
Substanțele active iritante se aplică pe baza indicațiilor medicale, astfel acestea trebuie folosite în anumite perioade din zi, înainte de aplicarea altor creme, etc.
Pentru a contracara efectele iritanților din anumite produse, trebuie să ne protejăm tot timpul prin creme intens reparatoare precum Hidraderm sau Ridstop, noaptea, iar pe timp de zi să evităm folosirea acestor produse. În schimb, să apelăm la creme cu protecție solară ridicată, care să formeze o barieră împotriva razelor UV. Dacă vă confruntați cu iritații superficiale ale pielii, vă sugerăm să încercați pachetul “De la deshidratare la luminozitate”.
3.Radicalii liberi
Praf, poluare, apă sărată sau cu clor și pantofii incomozi, toți aceștia reprezintă factori externi care pot afecta negativ pielea corpului indiferent dacă vorbim despre ten sau porțiunile cele mai expuse la uscare și descuamare, precum călcâiele.
Pentru a preveni această problemă, îți sugerăm să îți formezi o rutină de îngrijire bazătă pe produse cu acțiune puternic exfoliantă, precum produsele din pachetul "Călcâie fine" care hidratează și exfoliază astfel menținând pielea suplă pentru o perioadă îndelungată.
4. Razele UV
Oricât de frumoase sunt zilele cu soare, razele UV nu sunt cele mai bune prietene ale tenului tău, în special dacă în rutina ta de îngrijire a tenului se află și produse cu un conținut ridicat de substanțe active.
Tenul foarte uscat, sensibil sau gras are nevoie de îngrijire atentă și produse care să satisfacă nevoile specifice ale pielii. De exemplu, produsul Hidraderm SPF50+ sau Ridstop SPF 50+ vin în ajutor prin formulele de hidratare, respectiv de umplere a liniilor fine, în același timp asigurând protecția solară de care tenul uscat și matur are nevoie.
Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.
Cu drag,
Echipa Eladerm