Acizii Alfa-Hidroxi vs Acizii Beta-Hidroxi - Fă alegerea corectă pentru nevoile tenului tău

Acizii Alfa-Hidroxi vs Acizii Beta-Hidroxi - Fă alegerea corectă pentru nevoile tenului tău

Atunci când vorbim despre rutina de îngrijire a tenului, indiferent de tipul acestuia, trebuie să avem în vedere trei pași principali: curățarea, exfolierea și hidratarea.

Exfolierea chimică te ajută să scapi de murdăria acumulată în pori, să elimini celulele moarte într-un mod super eficient și să te bucuri de o piele netedă, eliberată și strălucitoare.

Preferată noastră este, în special, cea cu acid salicilic care ajută la dizolvarea sebumului pentru persoanele cu tenul normal sau mixt/gras și îmbunătățește fermitatea pielii, stimulând neocolagenul, având efect antirid și de reducere a cicatricilor minore. 

alegerea corecta pentru ten

Chiar dacă, în unele cazuri, exfolierea nu este un proces ce trebuie repetat zilnic, aceasta trebuie realizată constant, o dată pe săptămână sau o dată la două zile, pentru cele mai bune rezultate. Beneficiile unei exfolieri corecte sunt nenumărate, începând de la eliberarea porilor și îndepărtarea punctelor negre până la estomparea liniilor fine și a cicatricilor minore. 

Alegerea produsului potrivit de exfoliere trebuie să se realizeze ținând cont de:

1. Tipul de ten

2. Afecțiunile tenului cu care ne confruntăm și pe care vrem să le tratăm.

Există două tipuri de acizi hidroxi eficienți, atât pentru exfolierea superficială a tenului (stratul cornos), cât și pentru penetrarea stratului cornos în profunzime și curățarea tenului la un nivel mult mai profund. 

Acizii Alfa-Hidroxi (acidul glicolic, lactic, citric, tartaric, malic, mandelic), responsabili de exfolierea superficială, sunt majoritar acizi de origine vegetală (mai puțin acidul lactic), solubili, potriviți pentru toate tipurile de ten, în special tenul uscat sau foarte uscat și cel sensibil.  

Acizii Beta-Hidroxi (acidul salicilic și citric) au la bază o structură și indicații mult mai complexe, fiind niște acizi care tratează pielea în profunzime și atacă cu succes cauzele blocării porilor și apariției acneei. Printre cei mai eficienți acizi beta-hidroxi, se regăsește acidul salicilic, care poate fi adăugat în formulația produselor într-o concentrație de la 0,5% până la 5%. 

Loțiune Hidro-Alcoolică BHA cu acid salicilic 2%

 

Loțiunea Hidro-Alcoolica BHA cu acid salicilic 2% - Un nou produs Eladerm dedicat tenului cu nevoi particulare 

 

Loțiunea hidroalcoolică BHA cu acid salicilic 2% ajută la dizolvarea sebumului pentru persoanele cu tenul normal sau mixt/ gras și îmbunătățește fermitatea pielii, stimulând neocolagenul, astfel având efect antirid și de reducere a cicatricilor minore. 

Se folosește astfel:

  1. Seara, după îndepărtarea machiajului și curățarea tenului de impurități, se distribuie o cantitate mică de loțiune pe o dischetă sterilă demachiantă de bumbac. 

  1. Evită contactul cu zona ochilor și buzele. Lasă loțiunea să acționeze 3-5 minute, după care clătește și aplică o loțiune intens hidratantă potrivită pentru tipul tău de ten. 

  1. Indiferent de sezon, aplică o cantitate suficientă de loțiune cu factor de protecție solară, precum Hidraderm SPF 50, în fiecare dimineață, ca un ultim pas în rutina de îngrijire a tenului. 

În ceea ce privește tipul de ten, acidul salicilic este destinat persoanelor cu tenul mixt/gras și cu tendință acneică, pori dilatați și/sau congestionați. 

Partea frumoasă a folosirii acizilor alfa-hidroxi și beta-hidroxi este că nu trebuie să alegi între cei doi. Îi poți combina în rutina ta de îngrijire a tenului pentru rezultate optime, în funcție de nevoile pielii. Spre exemplu poți folosi un gel de curățare, blând cu pielea tenului, cu acizi alfa-hidroxi, urmat de o loțiune cu acizi beta-hidroxi, precum loțiunea Eladerm cu acid salicilic 2%. 

Cele mai importante aspecte de urmărit sunt concentrația acizilor în produsele pe care le folosești și folosirea unei creme hidratante cu factor de protecție solară ridicat, ulterior. 

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

 

Cu drag,
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!