Cum actioneaza lotiunile tonice asupra tenului?

Cum actioneaza lotiunile tonice asupra tenului?

1. Ce este un toner?

 

Tonerul este un produs de ingrijire a pielii care este utilizat dupa un produs de curatare si inainte de o crema hidratanta sau ser si care pregateste pielea pentru a absorbi corect ingredientele active din produsele din rutina de ingrijire. 

Atunci cand pielea noastra este prea uscata si iritata, nu poate absorbi corect ingredientele care sunt aplicate pe aceasta, tocmai de aceea, lotiunea tonica are rolul de a hidrata si de a calma pielea, pregatind-o pentru aplicarea urmatoarelor produse de ingrijire. 

 

2. Beneficiile lotiunilor tonice pentru piele:

  • Pregateste pielea pentru aplicarea altor produse de ingrijire si o ajuta sa absoarba mai bine ingredientele active din acestea;

  • Poate elimina excesul de sebum de pe fata, facandu-l extrem de benefic pentru pielea cu tendinta acneica;

  • Formeaza un strat protector suplimentar, reducand efectele nocive ale mediului exterior;

  • In functie de ingredientele din continut, tonerul poate sa joace un anumit rol in rutina de ingrijire (ex: tonerele care contin ingrediente hidratante aduc un plus de hidratare pt. tenul tau; tonerele care contin ingrediente exfoliante pot reprezenta pasul de exfoliere din rutina).

3. Cum adaugam tonerul in rutina noastra zilnica?

 

  • Puteti folosi un toner atat dimineata, cat si seara, atat timp cat pielea dvs. il poate tolera (acest lucru depinde si de ingredientele/ concentratia ingredientelor din continut).

  • Aplicarea de dimineata poate elimina transpiratia/ sebumul si alte impuritati adunate pe ten peste noapte. 

  • Persoanele cu piele grasa sau acnee ar putea utiliza tonerului de doua ori pe zi pentru a ajuta la reducerea eruptiilor.

  • Totusi, daca utilizati tonere cu ingrediente care pot usca pielea si observati ca pielea dvs. devine uscata sau iritata, reveniti la o aplicare pe zi. Daca aveti in continuare probleme, poate fi necesar sa schimbati produsul pe care il utilizati. De asemenea, este important sa va asigurati ca ati ales produsul corect, in functie de nevoia tenului dvs. 

 

4. Cum folosim tonerul pentru fata?

  • Puneti cateva picaturi de toner pe o discheta demachianta;

  • Aplicati-l pe toata fata, tot gatul si pe decolteu;

  • Daca nu doriti sa utilizati o discheta demachianta, puteti pune cateva picaturi in palme si sa-l aplicati pe fata;

  • La final se poate folosi un ser si/sau o crema hidratanta.
     

5. Alegerea unui toner 

 

Tonerele vin cu ingrediente diferite, formulate pe baza nevoilor tipurilor de piele. Verificati ingredientele inainte de a cumpara un toner, deoarece unele pot contine ingrediente care nu se potrivesc cu orice tip de ten.

  • Cautati ingrediente precum vitamina C, acidul hialuronic si glicerina daca aveti pielea normala sau mixta.

  • Dacă aveti o piele predispusa la acnee, cautarea unui toner cu acid salicilic este o optiune buna, dar pentru a evita iritatiile, asigurati-va ca pielea dvs. tolereaza o anumita concentratie de acid salicilic. Va recomandam sa incepeti cu concetratii mai mici pana se obisnuieste tenul dvs.

  • Pentru pielea sensibila, cautati ingrediente calmante precum aloe vera sau castraveti.

  • Daca aveti intre 30 si 40 de ani, va recomandam sa luati in considerare un toner cu antioxidanti si ingrediente hidratante.

Astazi am lansat primele tonere din gama Micelium!

 

Lotiunea tonica cu Acid Hialuronic, Extract de Castravete si Factor de Hidratare destinata persoanelor care au un ten normal, uscat sau deshidratat dar si persoanelor care au nevoie de o extra-hidratare pentru tenul lor mixt, sensibil sau gras: 

Lotiunea Tonica cu acid hialuronicextract de castravete si factor de hidratare, potrivita pentru tenul normal, uscat sau sensibil.

Daca ai nevoie de o lotiune tonica pentru tenul tau care sa ofere hidratare fara sa incarce tenul si fara sa blocheze porii, acest produs este ideal pentru tine.

Afla mai multe despre acest produs AICI. 

 

Pentru personale care se confrunta cu un ten mixt sau gras sau persoanele care isi doresc o exfoliere blanda si hidratarea optima in acelasi timp, recomandam  Lotiunea Tonica cu Acid Salicilic, Extract de Castravete si Factor de Hidratare. 

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

 

Surse:

https://skinkraft.com/blogs/articles/face-toner 

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/what-does-toner-do 

https://www.womenshealthmag.com/beauty/a19952473/how-to-use-facial-toner/ 

 

Cu drag, 
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!