Ce sunt dermatocosmeticele?

Ce sunt dermatocosmeticele?

Dermatocosmeticele sunt produse farmaceutice aflate la granița dintre cosmetice și medicamentele destinate afecțiunilor dermatologice, cu administrare locală, pe tegumente și anexele lor: piele, păr, unghii.

Cu toții știm despre produsele cosmetice că ne ajută să ne îngrijim, să ne menținem pielea sau scalpul curate și așa mai departe. Dar ce au în plus dermatocosmeticele? Ele sunt produse care au în componența lor substanțe biologic active cunoscute pentru efectul lor, testate clinic, de
aici asemănarea cu produsele medicamentoase cu administrare topică (creme, unguente, loțiuni etc). În plus, fabricarea lor presupune procese riguros standardizate și prin urmare un risc foarte redus la utilizare, astfel că ele sunt mai sigure și mai eficiente decât cosmeticele obișnuite.

Pe lângă aceste beneficii, dermatocosmeticele sunt testate pentru a reduce si elimina potențialul de a da reacții alergice, de a irita ochii, de a dezvolta reacții de fotosensibilitate. Faptul că ele nu conțin foarte mulți conservanți (parabeni), coloranți, parfumuri le face mai sigure din punct de vedere al toleranței de către o piele cu probleme. Aceste produse sunt destinate îngrijirii tegumentelor și anexelor lor (unghii, păr) în vederea restabilirii echilibrului fiziologic al acestora. Pe lângă aceasta, au rol și în asigurarea igienei, protecției lor și de asemenea pot ajuta la corectarea imperfecțiunilor și îmbunătățirea aspectului pielii, părului etc.

Dermatocosmeticele sunt utilizate pe pielea sănătoasă pentru menținerea sănătății sau în caz de afecțiuni minore, fiind denumite și „cosmetice de îngrijire”. Ele sunt foarte utilizate ca atare sau ca adjuvante în tratamentul unor afecțiuni cutanate, cum ar fi: acneea, dermatita atopică sau seboreică, cuperoza, psoriazisul, melasma (hiperpigmentare), piele uscată sau ridată, diferite eczeme; sau la nivelul scalpului și firelor de păr: tendință crescută de cădere, păr uscat, friabil sau păr gras. Acestea au, în funcție de afecțiunea pentru care sunt concepute, efecte antiinflamatoare, hidratante, exfoliante și conțin substanțe active cu efecte biologice benefice demonstrate de către medici dermatologi.

Pentru fiecare dintre noi pielea și părul reprezintă părți foarte importante, care ne dorim în primul rând să fie sănătoase, dar să și arate bine, toate acestea cu un minim de efort, deci cu o eficiență mare a produselor pe care le folosim. Așadar, produsele dermatocosmetice ne pot fi aliații cei mai buni în menținerea bunăstării pielii , având și efect bine determinat, și siguranță crescută.

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

Cu drag, 

Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!