Construirea rutinei unui ten cu multiple nevoi

Construirea rutinei unui ten cu multiple nevoi

Crearea rutinei complete de ingrijire a tenului nu mai este atat de complicata acum, cand gasim in mediul online atat de multe informatii referitoare la acest subiect. Acum, mai mult ca niciodata, avem la dispozitie o multime de medici dermatologi la care sa apelam, mii de bloguri cu informatii utile si la fel de multe branduri de cosmetice/dermatocosmetice care sunt dispuse sa ne ofere consultanta.

 

Va reamintim ca o rutina simpla contine:

• demachiere si curatare in profunzime

• hidratare

• protectie solara (indiferent de sezon)
 

Si totusi.....multi dintre noi nu ne incadram intr-un tipar standard din punct de vedere al tipului de ten. Intalnim des persoane care se confrunta cu un ten problematic si care nu stiu cum sa isi formeze corect rutina astfel incat sa acopere toate nevoile pielii lor.

Cea mai des intalnita combinatie (pe care o intalnim in discutiile cu clientii nostri) este mixul intre tenul gras si cel cuperozic. In timp ce tenul gras cere mult ajutor pentru a combate excesul de sebum, tenul cuperozic are nevoie de hidratare si de produse care sa nu il agreseze.

In astfel de situatii, este esential sa punem accentul pe informare si sa ne asiguram ca detinem toate informatiile de care avem nevoie pentru a ingriji un astfel de ten.

In primul rand, trebuie sa tinem cont de faptul ca este extrem de important ca produsele noastre sa nu intre in conflict, chiar daca deservesc nevoi diferite ale tenului.

Spre exemplu, in cazul tenului gras si cuperozic, nu putem alege un produs de curatare care degreseaza in profunzime atat timp cat contine ingrediente ce pot irita vasele de sange dilatate - specifice cuperozei (ex: parfum).

O alta combinatie, mai putin intalnita insa existenta este cea dintre tenul gras/mixt si tenul matur, cu riduri. Pentru tenul mixt/gras, nu avem nevoie de produse grase care sa lase tenul si mai uleios insa multe dintre produsele antirid existente contin ingrediente de acest fel.

Este important sa ne orientam spre alte tipuri de ingrediente active care sa poata fi utilizate in formule mai putin grase, exact asa cum se potrivesc tenului nostru.

Daca nevoile tenului tau sunt atat de diferite incat nu se pot gasi solutii care sa actioneze in aceeasi rutina asupra tuturor nevoilor, iti recomandam sa iti construiesti rutina AM si cea PM in asa fel incat sa ii oferi intr-o intreaga zi tot ce ii lipseste tenului.

Spre exemplu, daca ai un ten extrem de gras si in acelasi timp te confrunti cu rozaceea/cuperoza, alege in timpul zilei produse cu ingrediente antiseboreice iar in rutina de seara, produse cu ingrediente anticuperozice/ pentru rozacee.

Apeleaza la medicul dermatolog atunci cand construirea rutinei este prea dificila pentru tine. Desi pare costisitor inca un consult la medicul dermatolog, te poate scuti de o multime de cheltuieli cu produsele alese gresit.

Ai incredere in sfatul specialistilor dar asuma-ti in acelasi timp ca doar un norocos poate sa isi creeze dintr-o singura incercare o rutina ideala si de multe ori necesita sa testezi anumite produse astfel incat sa vezi ce anume functioneaza pentru tine. Important este sa nu testezi ceva ce ar putea sa ii dauneze pielii tale.

Nu ezita sa ceri pareri si informatii suplimentare despre produse!

Intreaba brandul producator care este textura produsului pe care doresti sa il testezi, asigura-te ca ai toate informatiile necesare despre compozitia acestuia si nu ezita sa ceri parerea altor persoane - pe Facebook gasesti o multime de grupuri in care se dezbat astfel de subiecte si poti primi foarte multe pareri de la alte persoane care au utilizat produsele care te intereseaza pe tine. Uneori e nevoie de o simpla cautare pentru a afla raspunul la intrebarea ta, nici nu e nevoie sa mai intrebi.

 

Speram ca informatiile ti-au fost de folos! Daca ai recomandari care sa vina in completarea acestui articol, le asteptam in sectiunea de comentarii. 

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.


 

Cu drag,

Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!