Construirea unei rutine de ingrijire a tenului

Construirea unei rutine de ingrijire a tenului

Deseori intalnim clienti care ne contacteaza pentru a ne cere o recomandare cu privire la produsele noastre si de cele mai multe ori aflam ca, din pacate, acestia nu cunosc importanta unei rutine de ingrijire si nici cum sa isi construiasca una. 

 

Tocmai de aceea, am hotarat sa scriem acest articol care sa vina in intampinarea celor care incearca sa isi construiasca o rutina de ingrijire a pielii. Vom incerca sa evidentiem aici toate informatiile utile, in cat mai putine randuri. 

 

De ce este importanta o rutina de ingrijire? 

 

Desi poate parea complexa, rutina de ingrijire a pielii nu trebuie sa contina foarte multe produse insa 3 dintre acestea sunt imperios necesare:

  • CURATARE

  • HIDRATARE

  • PROTECTIE SOLARA

Fara acestea, produsele aplicate pe ten nu pot avea rezultatele si tenul nu va putea profita de toate ingredientele din produsele de ingrijire. 

 

  1. Un singur produs nu poate face minuni decat daca este aplicat pe un ten curatat corect (nu doar demachiat cu produse demachiante) si protejat de razele UV. Daca nu-i oferim pielii curatarea in profunzime si protectia impotriva razelor UV, ea nu va putea absorbi ingredientele hidratante, antioxidante, antirid etc. si rezultatele vor intarzia sa apara. In plus, actiunea complexa a unor produse poate aduce rezultate mult mai repede - spre exemplu, serurile si cremele functioneaza impreuna deoarece serurile actioneaza in profunzime iar cremele la suprafata. 

  2. Desi pare ca tenul nostru nu se confrunta cu probleme si nu are imperfectiuni, rutina in cei 3 pasi mentionati mai sus reprezinta minimul necesar. Nu este nevoie sa ai un ten acneic, cu psoriazis, cuperoza sau riduri ca sa ii oferi curatarea, hidratarea si protectia zilnica. 

  3. Prevenim nu tratam! Este mult mai usor sa prevenim problemele tenului decat sa le tratam ulterior asa ca tine cont de acest aspect si de faptul ca rutina zilnica este precum igiena - se face atat dimineata cat si seara, zi de zi. 

 

Rutina minima in 3 pasi

 

Asa cum am mentionat la inceputul acestui articol, rutina minima presupune respectarea a 3 etape:

  1. Curatarea tenului cu un gel de curatare bland, potrivit tipului tau de ten. A nu se confunda demachierea cu etapa de curatare deoarece produsele demachiante indeparteaza make-up-ul si impuritatile insa nu dizolva sebumul, nu desfunda porii si nici nu curata in profunzime. 

  2. Hidratarea pielii este absolut esentiala deoarece bariera de protectie a pielii ramane neafectata doar atunci cand straturile acesteia sunt hidratate corespunzator. Desi consumul de lichide este esential, pielea are nevoie si de hidratare din exterior, tocmai de aceea, alege un produs hidratant potrivit tipului tau de ten si hidrateaza-l de doua ori pe zi. Chiar daca te confrunti cu un ten gras/foarte gras, hidratarea este esentiala. Asigura-te ca alegi un produs light, care hidrateaza fara sa incarce si fara sa lase senzatia lipicioasa pe ten (ex: produsele cu Acid Hialuronic).

  3. Protectia solara este atat de importanta si totusi atat de neglijata. Fara aceasta, pielea noastra se lupta mereu cu razele UV (extrem de puternice si iarna) care o deshidrateaza, duc la aparitia ridurilor, petelor pigmentare si care pot provoca chiar leziuni pe piele. Alegerea SPF-ului poate fi complicata deoarece multi dintre clienti se plang de faptul ca SPF-ul lor lasa pelicula alba, sunt lipicioase sau creeaza un luciu inestetic pe ten. Te invitam sa descoperi gama noastra de SPF-uri care se absorb foarte usor in piele si nu prezinta toate celelalte inconveniente mentionate mai sus. Le gasesti AICI.

P.S. SPF-ul se aplica zilnic pe ten, in rutina de dimineata, inclusiv iarna! Razele UV sunt daunatoare pentru ten chiar si in sezonul rece!

 

 

Rutina complexa mai poate contine:

 

Lotiune/produs demachiant - extrem de util daca purtati make-up. In cazul acesta, curatarea in doi pasi este esentiala deoarece multe produse de make-up au nevoie de lotiuni speciale care indeparteaza chiar si make-up-ul rezistent la apa. Foloseste demachiantul mai intai si apoi curata tenul cu gelul de curatare.

 

Vezi lotiunile demachiante micelare Eladerm AICI.

 

Lotiune tonica/ toner - acesta reprezinta un pas extra in rutina insa este extrem de util. In functie de ingredientele din compozitie, acesta poate exfolia, poate hidrata, poate avea rol antioxidant, poate regla PH-ul pielii astfel incat produsele urmatoare sa fie absorbite mai bine etc. In functie de nevoile pielii tale, poti alege un toner a carui ingrediente sa actioneze conform nevoilor. 

 

Vezi lotiunile tonice Eladerm AICI.

 

Serurile au devenit in scurt timp favoritele tuturor tocmai pentru ca au o multime de beneficii pentru ten. In primul rand, spre deosebire de creme, serurile au in general concentratii mai mari de ingrediente-active decat o crema/lotiune etc. In plus, acestea sunt create din ingrediente cu molecule mai mici, capabile sa patrunda adanc in piele si sa actioneze in consecinta. Practic, in timp ce cremele si lotiunile actioneaza in straturile superioare ale pielii, serurile patrund adanc in derm si actioneaza acolo. In functie de ingredientele din compozitie, acestea au diferite actiuni (hidratante, antioxidante, antiseboreica, anti-pete, antirid etc). 

 

Vezi toata gama Eladerm Serum AICI.


 

Cremele pentru conturul ochilor sunt create din ingrediente utile pentru zona ochilor in care pielea este de obicei mai subtire si mai sensibila. In plus, acestea contin ingrediente care actioneaza asupra problemelor specifice zonei respective cum ar fi cearcanele sau pungile de sub ochi. 

 

Vezi cremele pentru conturul ochilor AICI.


 

Indiferent de tipul tau de ten, de varsta ta sau de nevoile pielii tale, rutina de ingrijire este cea care poate face diferenta intre un ten cu probleme si unul sanatos. Asigura-te ca folosesti produsele corecte care sa satisfaca cele 3 nevoi minime (curatare, hidratare protectie solara) si nu amana utilizarea acestora deoarece, cu timpul, tenul tau iti va multumi. 

Nu te baza pe un singur produs atunci cand vine vorba de ingrijirea pielii deoarece tratarea problemelor poate dura ani si uneori, nu vine cu rezultate. Anumite probleme devin imposibil de tratat. Insa prevenirea este cheia unui corp sanatos, a pielii stralucitoare si tinere. 

 

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.
 

Cu drag,
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!