Diferenta dintre Vitamina C clasica si cea lipozomala

Diferenta dintre Vitamina C clasica si cea lipozomala

Acidul ascorbic, cunoscut in mod traditional sub denumirea de Vitamina C, se claseaza fara indoieli in topul celor mai consumate vitamine. Numeroasele sale beneficii o fac sa fie utilizata sub diverse forme (de la suplimente alimentare pana la ingredient activ in produse cosmetice). Printre principalele beneficii cosmetice ale acestui ingredient se numara rolul antioxidant, protejarea si intarirea peretilor vaselor de sange. De asemenea, diverse studii confirma faptul ca Vitamina C poate stimula productia de colagen. 

Desi aceasta este prezenta in mod natural in legume sau fructe, Vitamina C este o molecula extrem de fragila, sensibila la conditiile de mediu (temperatura, lumina, aer etc.), motiv pentru care isi poate pierde din proprietari foarte repede (acest proces este cunoscut si sub denumirea de “oxidare”). 

Pe langa faptul ca Vitamina C traditionala este destul de instabila si se poate oxida foarte usor (ceea ce poate duce la inflamatii, iritatii, deteriorarea colagenului etc.), aceasta nu este atat de eficienta si nu poate patrunde in profunzimea tenului la fel de usor precum anumiti derivati de Vitamina C. 

Unii specialisti sustin ca Vitamina C se poate deteriora inclusiv in cazul contactului de scurta durata cu aerul, spre exemplu in momentul in care iese din recipient pentru a fi aplicata pe ten. 

 

De ce vitamina C lipozomala?

 

Lipozomii reprezinta o forma revolutionara de incapsulare a Vitaminei C a carei eficienta sporita se datoreaza in primul rand dimensiunilor moleculare foarte reduse. Cu totii stim ca, cu cat dimensiunea moleculara este mai mica, cu atat capacitatea de a intra mai profund in piele creste. Lipozomii au forma unor “bule” care au dimensiunea cuprinsa intre 20 nanometri (nm) si cativa (aproximativ 8/9)  micrometri (μm) si care imbraca ingredientul activ. Pentru a intelege mai bine cat de mici sunt aceste “bule”, imaginati-va ca diametrul firului de par are intre 50 și 100 μm. 

Lipozomii au fost folositi  initial ca membrana celulara pentru testarea anumitor medicamente insa cu timpul, s-a dovedit ca acestia sunt “conductori” foarte buni pentru vitamine, enzime si alte substante active. 

 

Care sunt principalele beneficii ale Vitaminei C (Ascorbil Palmitat) lipozomale in comparatie cu cea traditionala? 

 

  • Aceasta forma de Vitamina C este compatibila cu toate tipurile de ten, inclusiv cu cele sensibile;

  • Aceasta formula protejeaza Vitamina C de oxidare si scade riscul de deteriorare a produsului;

  • Dimensiunile reduse ale lipozomilor le permite sa patrunda adanc in piele si sa actioneze in mod eficient, nu doar la suprafata;

  • Durata de actiune este mult mai mare datorita biodisponibilitatii mai lungi a lipozomilor. Practic, lipozomii elibereaza treptat in piele Vitamina C ceea ce se traduce printr-o actiune a ingredientului pe o perioada mai lunga de timp;

  • Lipozomii elibereaza cantitatea optima de Vitamina C direct in celule iar asta sporeste actiunea acesteia. 


 

Pe langa toate aceste beneficii, unele studii confirma faptul ca Vitamina C lipozomala ofera cu pana la 33% mai multa fermitate tenului. (Sursa 4). 

 

Serul cu Vitamina C si Acid Hialuronic de la Eladerm contine Vitamina C lipozomala. Poti afla mai multe informatii despre el AICI.

 

Surse: 

https://www.goldmanlaboratories.com/en/blog/what-is-the-difference-between-traditional-and-liposomal-vitamin-c--n16

https://www.eva.ro/sanatate/dermato-venerologie/de-ce-ar-trebui-sa-eviti-serurile-cu-vitamina-c-articol-210657.html

https://life.ro/vitamina-c-noul-superstar-al-ingrijirii-tenului/ 

https://www.businesswire.com/news/home/20140213005112/en/New-research-shows-liposomal-vitamin-C-makes-skin-33-firmer 

https://reviveclinic.com/liposomal-vitamin-c-for-skin/ 

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.
 

Cu drag,
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!