Eficienta produselor cosmetice in timp

Eficienta produselor cosmetice in timp

   Primim această întrebare atât de des încât am hotărât să dezbatem pe larg acest subiect într-un articol de blog și să vă răspundem la această întrebare pentru a înțelege în totalitate cum funcționează produsele de îngrijire a pielii. 

Î: Cât timp trebuie să folosesc acest produs ca să rezolve problema tenului meu?

R: Depinde!

          Din nefericire, niciun produs cosmetic de pe piață nu are stabilit un termen fix în care să îi putem observa eficiența deoarece acest lucru depinde de o mulțime de alți factori interni și externi.

          Rezultatele unui produs depind de mulți factori interni sau externi. Iată câteva aspecte care pot influența eficiența unui produs de îngrijire a pielii:

 • Gravitatea problemei - este extrem de important să luăm în calcul cât de profundă este problema cu care ne confruntăm deoarece, în funcție de acest aspect, eficiența unui produs poate fi influențată.

          Exemplu: dacă ne dorim să tratăm ridurile, este important să luăm în calcul cât de profunde sunt ridurile noastre, daca sunt riduri de expresie (acestea sunt greu de îndepărtat din cauza faptului că pielea din zona respectivă este supusă continuu mișcării). Evident, ridurile fine sunt mult mai ușor de tratat decât ridurile profunde.

• Consumul de apă - Sănătatea pielii depinde într-o mare măsură de consumul de apă și acest aspect poate să influențeze într-o mare măsură eficiența produselor cosmetice. Atâta timp cât îi oferim pielii cele necesare și din interior dar și din exterior, este mai ușor pentru aceasta să rămână sănătoasă și să lupte împotriva factorilor care o îmbătrânesc.

          Exemplu: Dacă tenul nostru este deshidratat și uscat, este important să îl îngrijim cu ajutorul unui produs hidratant special creat pentru acest tip de piele însă este imperios necesar să echilibrăm lipsa de apă din organism prin consumul de lichide. Altfel, produsul cosmetic nu poate să suplinească și la exterior dar și la interior această lipsă.

 Carențele din organism - acestea joacă un rol foarte important în menținerea sănătății pielii, motiv pentru care, mulți dermatologi recomandă suplimentele alimentare (vitaminele sub formă de pastile) atunci când pielea se confruntă cu diverse probleme. Nu este un secret faptul că atunci când suntem bolnavi, pielea se numără printre principalele organe care suferă modificări (exemplu: pielea capătă o culoare pală, apar cearcănele etc.)

          În mod normal, pentru a funcționa normal, pielea are nevoie de vitamine precum A, B, C, E, K dar și de minerale esențiale, seleniu, zinc etc.

          Exemple:

          - fără zinc și acizi grași, pielea devine uscată

          - fără vitaminele B2 și B6, pielea de pe buze se crapă

          - fără vitamina A, tenul devine uscat și se descuamează

• Odihna - este și ea esențială în îngrijirea pielii dar mai ales atunci când dorim să combatem cearcănele.

          Exemplu: Lipsa somnului sau somnul insuficient reprezintă un motiv de bază pentru care apar cearcănele. Asigură-te că dormi suficient înainte să testezi un produs anticearcăn, acesta nu poate suplini toate celelalte minusuri din viața ta de zi cu zi.

• Celelalte produse din rutina de îngrijire și ordinea corectă de aplicare a acestora poate influența eficiența unui produs. Dacă în rutina noastră se regăsesc produse care sunt incompatibile, tenul va avea de suferit. De asemenea, dacă acestea nu sunt aplicate corect, eficiența lor va fi în mod clar afectată.

          Exemplu: În cazul tenului cuperozic, dacă folosim un produs specific nevoii acestuia dar nu folosim SPF și celelalte produse din rutină conțin iritanți precum parfum sau alcool, produsul anticuperozic nu-și va putea face efectul deoarece ceilalți factori vor anula toată „munca” depusă de acesta.

• Compatibilitatea produsului cu tenul - din nefericire, multe persoane aleg să achiziționeze produse care nu se potrivesc tipului lor de ten, nu se informeaza și nu cer sfatul specialiștilor și astfel, aspectul tenului lor devine neplăcut.

          Exemplu: Dacă introducem în rutina de îngrijire a tenului gras un produs menit să regleze excesul de sebum însă în aceeași rutină se regăsește un produs pentru tenul uscat (prea gras, prea hidratant), efectul produsului antisebum este anulat și efectele lui întârzie să apară.

• Modul de aplicare al produsului - și acest aspect poate influența eficiența acestuia, tocmai de aceea vă recomandăm să citiți instrucțiunile de aplicare și să vă documentați de fiecare dată când folosiți un nou produs.

          Exemple:

          - dacă serurile nu sunt aplicate pe tenul umed și sigilate cu ajutorul unei creme, acestea nu vor putea să acționeze corespunzător, ba chiar vor usca tenul.

          - dacă produsele exfoliante nu sunt utilizate corect (produsele care exfoliază puternic nu se aplică foarte des și de folosesc seara) iar după aplicarea lor nu folosim protecție solară ridicată, acestea vor irita și vor sensibiliza tenul.

• Utilizarea unui produs cu protecție solară - nu mai e nevoie să menționăm că fără protecție solară NU putem menține sănătatea pielii și că nicio rutină nu este completă fără SPF.

          Înainte să analizezi eficiența unui produs de îngrijire, asigură-te că pielea ta nu este afectată de razele UV deoarece aceasta va trebui să lupte împotriva acestora și nu va putea să lupte împotriva altor probleme existente.

          Exemplu: dacă folosim un produs antirid de noapte, fără SPF, acesta nu va putea sa lupte împotriva razelor UV - principalul factor care duce la apariția ridurilor - și astfel, rezultatele acestuia nu vor apărea.

 

          Dacă și tu te-ai întrebat vreodată în cât timp poți observa rezultatele unui produs, află că răspunsul la această întrebare nu există. Eficiența acestuia depinde de mulți factori interni și externi dar mai ales de la caz la caz/ de la o persoană la alta. 

 
Vă recomandăm cremele Eladerm cu protecție solară - CLICK AICI

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

Surse info: 

https://www.andreearaicu.ro/sanatate/simptomele-lipsei-de-vitamine-si-minerale-pielea-nu-se-mai-reinnoieste-si-apar-infectii/ 

https://www.sfatulmedicului.ro/Vitamine-si-minerale/vitamine-si-minetrale-esentiale-pentru-o-piele-frumoasa_4907 
 

Cu drag, 
Echipa Eladerm

 

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!