Este sau nu acnee?

Este sau nu acnee?

Acneea este una dintre cele mai neplacute si frecvent intalnite afectiuni ale pielii si creeaza probleme atat in randul tinerilor cat si in randul adultilor. Aceasta nu doar ca provoaca probleme de ordin estetic ci poate deveni chiar dureroasa. In acelasi timp, poate afecta serios increderea si stima de sina a celor care se confrunta cu ea.

De cele mai multe ori, tratarea acneei are loc pe termen lung si presupune o ingrijire aparte.

Si totusi, acneea este deseori confundata cu alte afectiuni, similare din punct de vedere al aspectului.

 

Rozaceea pustuloasa

Este o afectiune cutanată cronica caracterizată prin:

  • roseata

  • vase de sânge vizibile

  • leziuni inflamatorii papulo-pustuloase.

 

 

Dermatita Periorala

Este o afectiune comuna caracterizata prin aparitia unor papule mici si rosii care pot provoca mancarime sau disconfort la atingere. Aceasta apare pe fata, in special in jurul gurii.

 

                                                                                                                              Sursa foto: MedLife

 

Foliculita

 

Aceasta afectiune des intalnita este cauzata de infectia bacteriana sau fungica a foliculilor pilosi si se manifesta prin aparitia unor pustule localizate la baza firelor de par.

 

 

Miliaria sau milia

 

Aceste papule albe de dimensiuni reduse reprezinta aglomerarea sebumului si keratinei intr-un chist si sunt denumite popular "puncte de grasime".

 

 

Keratoza pilara

Aceasta este denumita in termeni populari "piele de gaina" si este cauzata de acumularea in exces a keratinei in pori. Este frecvent intalnita pe brate, picioare sau fese.

 

 

 

Inainte sa stabilesti singur/a un diagnostic si sa incepi utilizarea unor produse de ingrijire care sa te ajute, discuta cu medicul dermatolog si asigura-te ca afectiunea a fost corect identificata iar tratamentul pe care doresti sa il urmezi este adaptat corect.

Nu de putine ori se intampla ca produsele de ingrijire sa nu dea rezultate fiindca nu sunt alese corect in functie de problemele noastre.

De asemenea, tine cont de faptul ca multe dintre aceste afectiuni au nevoie de o tratament atat extern cat si intern.

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

 

Cu drag,
Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!