Gel de curatare vs Apa micelara

Gel de curatare vs Apa micelara

Indiferent de tipul de ten pe care il avem, curatarea tenului reprezinta cel mai important pas din rutina de skincare. Printre cele mai cunoscute produse de curatare se numara apa micelara si gelul de curatare.

De foarte multe ori intalnim clienti confuzi care considera ca etapa de curatare a tenului este completa daca utilizeaza doar un produs demachiant (cum ar fi lotiunea micelara). Nimic mai gresit! Lotiunea micelara si gelul de curatare, desi au rol de curatare a tenului, actioneaza diferit si, din pacate, nu se inlocuiesc una pe cealalta. 

Lotiunea micelara este de fapt o apa purificata care contine structuri moleculare de forme sferice ce au proprietate de a atrage sebumul si impuritatile de la nivelul pielii. Un dezavantaj al acestui produs este faptul ca nu actioneaza in profunzimea pielii si poate sa lase la suparafata mici reziduuri. Aceasta este utilizata pentru indepartarea make-up-ului si nu pentru curatarea in profunzime a tenului, tocmai de aceea, nu este suficienta pentru etapa de curatare. Unii specialisti sustin ca lotiunea micelara nu trebuie sa ramana pe ten sub nicio forma si ca dupa utilizarea ei, este imperios necesara clatirea sau curatarea cu un gel. 

Pentru a avea un ten perfect curat, se recomanda folosirea unui gel de curatare. Acesta acționeaza in profunzime si curata delicat pielea, lasand-o neteda si curata. 

Gelul de curatare poate sa contina ingrediente care au proprietatea de a patrunde adanc in piele, eliberand porii de impuritati si sebum.

Prin urmare, apa micelara este ideala in special seara cand ne dorim sa eliminam machiajul pe care l-am purtat pe timpul zilei si sa scapam de senzatia de ten incarcat din cauza murdariei si a transpiratiei. Insa, aceasta nu inlocuieste gelul de curatare, motiv pentru care este necesara si folosirea unui gel de curatare care actioneaza in profunzime si lasa pielea perfect curata, pregatita pentru aplicarea produselor ulterioare.

Ce se poate intampla daca folosesc doar o lotiune micelara? 

Ei bine, desi aceasta curata impuritatile de la suprafata pielii, nu poate patrunde in profunzimea porilor iar acestia raman blocati, fapt care duce la aparitia acneei. 

Curatarea incompleta a tenului afecteaza eficienta produselor din rutina de ingrijire, duce la scaderea luminozitatii pielii, provoaca eruptii si comedoane inchistate/blocate. Un ten care nu este curatat corespunzator este mereu expus la factori de stres care il agreseaza. De asemenea, prin porii blocati, produsele de ingrijire precum cremele, lotiunile, serurile etc. nu pot patrunde in profunzime si nu pot actiona corespunzator. 

Tu folosesti in rutina ta apa micelara si gelul de curatare?

 
Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

 

Cu drag,
Echipa Eladerm

 

 

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!