Complexitatea listei de ingrediente din produsele cosmetice

Complexitatea listei de ingrediente din produsele cosmetice

Atunci cand vine vorba despre produsele de ingrijire a pielii, suntem obisnuiti sa vedem de cele mai multe ori o lista lunga de ingrediente care formeaza un produs. 

 

Persoanele care se confrunta cu un ten sensibil, care se irita foarte usor, stiu cat de greu este sa gasim un produs a carui lista de ingrediente sa nu ne puna semne de intrebare. Cu numarul ingredientelor creste, sansa de a dezvolta reactii alergice creste si ea. Totodata, tenul poate fi sensibilizat foarte usor de catre un produs cu o multime de ingrediente iar in timp, acest lucru se traduce prin iritarea tenului si printr-o dificultate in gasirea unui produs care sa fie acceptat de catre pielea ta. 

 

“Cu cât un produs are mai multe ingrediente, cu atât este mai mare probabilitatea de a dezvolta iritații sau dermatite de contact alergice la unul dintre ingredientele produsului.” - Jennifer Chwalek, MD, dermatolog certificat - Union Square Dermatology Laser din New York.

 

Unii specialisti atrag atentia asupra faptului ca numarul mare de ingrediente poate afecta rezultatele ingredientului activ (ingredientul principal in jurul caruia se contureaza intreg produsul). 

 

„Pe măsură ce creșteți numărul de ingrediente dintr-un produs, există riscul ca ingredientul activ să devină mai puțin bioactiv”. - Jennifer Chwalek, MD, dermatolog certificat - Union Square Dermatology Laser din New York.


 

Desi nu ne este explicat prea des, numarul mare de ingrediente afecteaza inclusiv stabilitatea produsului cosmetic sau dermatocosmetic.  

 

Probabil ati auzit in diverse contexte termenul de “produs curat” - acesta presupune o compozitie lipsita de ingrediente iritante iar in ultimii ani, verificarea listei de ingrediente s-a simplificat deoarece au aparut o multime de site-uri sau informatii in online care te invata cum sa intelegi compozitia produselor de ingrijire. Totodata, aceste site-uri prezinta in mod constant lista cu ingrediente pe care ar trebui sa le evitam. Cu cat lista de ingrediente este mai scurta, cu atat sansele ca produsul sa fie unul “curat” sunt mai mari. 

 

Mai putine ingrediente inseamna mai ieftin?

 

Raspunsul este categoric nu. Numarul mare de ingrediente nu asigura neaparat si calitatea acestora. Este foarte posibil ca ingredientele folosite intr-un produs sa nu fie neaparat de cea mai buna calitate in timp ce un alt produs care are in compozitie doar 4 ingrediente sa fie mai eficient datorita calitatii ingredientelor, alese dupa criterii mai stricte.  Ingredientul X al unui produs poate sa fie diferit in 2 produse diferite. Spre exemplu, acidul hialuronic dintr-un ser poate sa fie inferior acidului hialuronic dintr-un alt ser ( un factor decisiv in analiza acestui ingredient este dimensiunea moleculara a acestuia). 


 

Produsele Eladerm sunt formulate respectand acest principiu: ingrediente putine dar eficiente, testate dermartologic. Iar acest lucru ne-a ajutat de-a lungul timpului sa evitam situatiile in care clientii s-au confruntat cu reactii alergice. Multe dintre ingredientele responsabile de aspectul final produsului (culoare, consistenta etc.) lipsesc din produsele noastre, tocmai pentru ca punem accentul pe efectul produsului nu si pe aspectul acestuia.

 

Din nefericire lista de ingrediente nu ne comunica si eficienta sau “calitatea” acestora si de cele mai multe ori ne este imposibil sa aflam aceste informatii. Tot ce ne ramane de facut este sa studiem mai intens producatorul si povestea din spatele brandului, recenziile si recomandarile altor clienti. Si nu in ultimul rand, sa testam produsul dupa ce ne-am asigurat ca i-au fost create conditiile optime (nu a fost combinat cu alte ingrediente incompatibile, avem o rutina corecta si completa).

 

Surse info: 

https://intothegloss.com/2017/08/beauty-products-with-few-ingredients/

http://avetisiperoz.ro/cateva-lamuriri-despre-cosmeticele-curate-si-ceva-exemple-de-astfel-de-produse/

https://nutrifusion.com/consumers-products-fewer-ingredients/

https://www.wellandgood.com/skincare-products-with-few-ingredients/

https://www.wellandgood.com/skincare-products-with-few-ingredients/

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.
 

Cu drag,
Echipa Eladerm


 

 

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!