Microincapsularea ingredientelor cosmetice

Microincapsularea ingredientelor cosmetice

Despre microincapsularea ingredientelor cosmetice se discuta tot mai des in mediul online fiindca aceasta forma de prezentare a ingredientelor active prezinta o multime de beneficii si revolutioneaza modul in care acestea interactioneaza cu pielea noastra. In acest articol prezentam pe scurt informatiile cheie legate de acest subiect si beneficiile pe care le aduce in industria cosmetica microincapsularea.

 

Microîncapsularea presupune încapsularea unei substanțe/unui material într-o altă substanță care îi servește drept înveliș. Această încapsulare poate fi permanentă sau temporară și are multiple beneficii în industria cosmetică. 

 

Încapsularea substanțelor a fost și este folosită foarte des în domeniul farmaceutic. Încapsularea unei substanțe lichide, solide sau gazoase într-o membrană reprezintă o tehnică revoluționară prin care se livrează într-un mod mai sigur și mai direcționat ingredientul/substanța de bază. De compatibilitatea dintre substanța de bază și învelișul ei depinde succesul microîncapsulării, tocmai de aceea, această procedură nu este una comună și nu este ușor de realizat.

Beneficiile microîncapsulării în industria cosmetică

 

Datorită microîncapsulării, ingredientele active sunt cedate în/pe piele într-un anumit ritm și în anumite condiții.

Practic, microîncapsularea ingredientelor active poate permite eliberarea treptată a ingredientului activ și pătrunderea sa în profunzimea pielii.

Totodată, microîcapsularea poate fi utilizată pentru protecția ingredientului activ - spre exemplu, ingredientele sensibile precum Vitamina C sunt astfel protejate de oxidare.

 

Beneficiile microîncapsulării pe scurt

 

• eliberarea lentă a ingredientului activ;

• eliberarea prelungită a ingredientului activ pentru un efect îndelungat;

• protejarea ingredientului activ de factorii de mediu;

• scaderea riscului de aparitie a iritatiilor;

• penetrarea straturilor inferioare ale pielii datorită învelișului (nanoparticule).

 

Ingrediente microîncapsulate întâlnite în produsele Eladerm

 

1) Cafeina lipozomala

Cafeina Herbasome este un complex multi-activ cu cafeina, concentrat, util pentru multiple aplicatii cosmetice. 

Datorită formulării sale inovatoare cu cofeina lipozomala din boabe de cafea si Vitamina B3 (Niacinamide), aceasta poate penetra straturile pielii si poate transporta adanc in piele ingredientele active.
 

Cafeina este un activ utilizat in industria cosmetica pentru multiplele beneficii, printre care: 

  • combate radicalii liberi fiind un bun antioxidant;

  • are proprietati antiinflamatorii;

  • amelioreaza aspectul neplacut al cearcanelor, in special al “pungilor de sub ochi”;

Forma lipozomala a cafeinei din acest produs permite o mai buna penetrare a tesuturilor (deoarece dimensiunile lipozomilor sunt extrem de mici. Lipozomii au forma unor “bule” care au dimensiunea cuprinsa intre 20 nanometri (nm) si cativa (aproximativ 8/9)  micrometri (μm) si care imbraca ingredientul activ. Pentru a intelege mai bine cat de mici sunt aceste “bule”, imaginati-va ca diametrul firului de par are intre 50 și 100 μm.) 

Totodata, durata de actiune este mult mai mare datorita biodisponibilitatii mai lungi a lipozomilor. Practic, lipozomii in care este incapsulat ingredientul activ elibereaza treptat in piele cofeina, ceea ce se traduce printr-o actiune a ingredientului pe o perioada mai lunga de timp. 

 

Produsele Eladerm care contin Cafeina Herbasome: 

Gama anticadere Capilforte

 

Gama pentru ingrijirea conturului ochilor

 

 

2) Filtrul de protectie solara 

 

Formula de SPF chimic incapsulat care este prezenta in toate produsele cu protectie solara Eladerm are multiple beneficii:

 

  • Filtrul chimic este incapsulat intr-o formula revolutionara care actioneaza precum filtrele minerale - creeaza o bariera de protectie la suprafata pielii. 

  • Dimensiunile reduse ale acestei incapsulari (aprox. 1 micron) ajuta la crearea unei bariere compacte, prin care nu trec razele UVA si/sau UVB. Practic, acest SPF creeaza o bariera fizica. Cu toate acestea, aceasta bariera fizica ii permite pielii sa respire fara probleme.

  • Filtrele chimice nu pot ajunge in contact cu pielea, datorita formulei incapsulate. Acest produs nu este absorbit in piele, astfel, sunt evitate cu succes iritatiile. 

  • Aceasta formula permite crearea unor produse cu o textura usoara, aproape de gel, perfecta pentru orice tip de ten. Totodata, tenul nu se simte lipicios sau incarcat

  • Fotostabilitate crescuta. 

  • Formula incapsulata se mentine fara ca substantele din compozitie sa se amestece. 

 

Produsele Eladerm care contin filtrul de protectie solara incapsulat

 

 

Vezi AICI produsele cu SPF incapsulat
 

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.
 

Cu drag, 
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!