Accentuarea petelor pigmentare vara

Accentuarea petelor pigmentare vara

Din nefericire, tot mai multe persoane se confruntă cu petele pigmentare iar acest subiect este dezbătut tot mai frecvent de către dermatologi. În același timp, producătorii de cosmetice și dermatocosmetice încearcă să găsească soluții pentru îndepărtarea lor.

Cu toate acestea, cele mai importante acțiuni care pot combate petele pigmentare țin de cum își îngrijește pielea cel care se confruntă cu acestea. Îngrijirea corectă și răbdarea sunt absolut esențiale în combaterea lor.

Petele pigmentare sau melasma apar pe ten, gât, decolteu, pe spate mâini sau umeri și se prezintă sub forma unor pete maro care se închid tot mai tare odată cu trecerea timpului. Instalarea lor pe piele se face în timp și, de cele mai multe ori, sunt cauzate de expunerea la soare.

Multe dintre persoanele care se confruntă cu petele pigmentare au deja o rutină completă și folosesc PROTECȚIA SOLARĂ

obligatorie.

 

Și totuși, de ce se agravează petele pigmentare vara?

 

Chiar dacă folosim protecție solară zilnic, petele pigmentare devin mai mari sau mai intense vara. Unde greșim? Ei bine, există o mulțime de factori care pot să agraveze melasma, chiar dacă aplicăm protecție solară zilnic. Despre aceștia vom discuta în randurile ce urmează.

 

Protecția solară

1) Este posibil ca protecția solară pe care o utilizezi să nu aibă suficientă putere pentru a te apăra de razele UV. Asigură-te că folosești un SPF ridicat, cu protecție mai mare de 30!

2) Nu reaplici protecția solară conform indicațiilor. Mai ales vara, chiar și atunci când nu suntem la plajă, protecția solară trebuie reaplicată la aproximativ 2h.

3) Te bazezi exclusiv pe protecția solară atunci când te expui mai mult la soare. Flosește o pălărie sau îmbrăcă- minte adecvată la plajă pt. a te proteja!

4) Nu aplici suficient produs cu protecție solară. Mulți dintre clienții noștri semnalează faptul că nu pot aplica suficientă cremă cu protecție solară fie pentru ca e prea grasă, fie pentru că simt o usturime la nivelul ochilor. În acest sens, este esențial să alegeți o cremă cu protecție solară care să se potrivească tenului dumneavoastră, astfel va fi mai ușor să aplicați cantitatea corectă fără disconfort.

 

Exfolierea tenului

1) Folosești în continuare exfolianți puternici sau prea des. Pe timpul verii, exfolierea tenului trebuie adaptată la condițiile exterioare, tocmai de aceea, este important să folosim exfolianți blânzi și să nu-i aplicăm zilnic.

2) Pe de altă parte, întreruperea totală a exfolierii poate genera o întârziere în procesul de reînnoire celulară. Nu renunța total la exfolieri ci alege să îți exfoliezi blând tenul.

3) Nu ai renunțat la exfolierile mecanice, dure. Specialiștii recomandă exfolierile mecanice (ex: microdermabraziunea) mai degrabă în celelalte sezoane.

 

Factorii declanșatori

1) Ține cont de faptul că melasma poate fi accentuată și de temperaturile extreme, nu doar de expunerea directă la razele solare. Temperaturile ridicate din ultima perioadă sunt greu de evitat însă este extrem de important să nu ne expunem la acestea în timpul amiezii.

2) Petele pigmentare pot să apară și din alte cauze precum îmbătrânirea pielii sau dereglările hormonale. Asigură-te că ai așteptări realiste atunci când utilizezi produse de îngrijire deoarece acestea nu pot regla problemele interne ce duc la apariția petelor pigmentare.


Arunca o privire asupra celor 3 seruri care contin ingrediente active utile in hiperpigmentarea pielii: 


➔ Serul cu Alpha Arbutin, Vitamina C lipozomala si Acid Hialuronic
➔ Serul cu Acid Kojic, Niacinamide si Acid Hialuronic
➔ Serul cu Acid Azelaic si Acid Hialuronic


 

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.


Cu drag,
Echipa Eladerm

 

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!