Produsele cosmetice si "scamele" de pe ten

Produsele cosmetice si "scamele" de pe ten

Scamosarea” produselor cosmetice aplicate pe ten a devenit un subiect tot mai dezbatut si multa lume se intreaba de ce se intampla acest lucru si mai ales, cum il putem evita. Acele mici bucatele de produs care se strang pe piele in timp ce masam produsul sunt inestetice, ne dau batai de cap si par a fi un surplus de produs neabsorbit de piele. Multe dintre persoanele care cauta produse cosmetice si cer sfaturi pe forumuri sau grupuri de discutii mentioneaza faptul ca nu doresc un produs care sa lase “scame” (denumite in limbajul uzual si “frecatei”) insa este important sa stim ca nu intotdeauna produsul este cel vinovat.  Persoanele care folosesc des BB/ CC cream sau fond de ten sau make-up-artistii sunt cei care se plang de cele mai ulte ori de acest aspect deoarece influenteaza felul in care acestea se aseaza pe ten si ofera un aspect neplacut pielii.

 

Evident, exista mai multe motive pentru care acestea apar, tocmai de aceea, este util sa le dezbatem pe toate intr-un articol de blog, pentru a va ajuta sa identificati cauza cu care va confruntati dumneavoastra. 

 

  1. Ingredientele din compozitia produsului repsonsabile pentru ingrosarea/ textura acestuia

 

Anumite ingrediente pe care producatorii de cosmetice le utilizeaza in compozitia acestora, ingrediente care sunt reponsabile de crearea unei anumite texturi sau care mentin efectul de lunga durata al produsului, pot sa creeze aceste “scame” pe ten. Cel mai problematic ingredient din acest punct de vedere este siliconul din produsele cosmetice care nu se absoarde in profunzime ci ramane la suprafata. 

Un alt tip de produse care pot cauza aparitia “scamelor” sunt cele de tip gel. Acestea au nevoie de mai putin masaj pentru a se absorbi in piele iar dupa aplicarea lor trebuie sa asteptam putin pentru a fi absorbite in totalitate. 

De asemenea, exista si o multime de filtre SPF care cauzeaza aceste probleme. Ne referim in general la acele SPF-uri “greoaie”, care sunt mai dificil de intins pe piele. 

 

  1. Cantitatea de produs aplicata pe ten.

 

Atunci cand asteptam cu nerabdare efectele unui produs sau atunci cand suntem indragostiti de textura acestuia, tindem sa aplicam mai mult produs pe piele decat ne este necesar. Acest lucru nu doar ca iroseste prea mult produs dar poate cauza aparitia “scamelor”. Asigura-te ca folosesti cantitatea corecta de produs, in functie de tipul acestuia. Gasesti o multime de informatii despre acest subiect pe internet. 

Sursa foto: https://www.instagram.com/p/CZOoZ6xtYlH/ 

 

  1. Produsul a iesit din termenul de valabilitate

 

Daca produsul incepe sa lase pe ten “scame” brusc si pana acum nu te-ai mai confruntat cu acestea in timp ce aplicai acest produs pe piele, iti sugeram sa verifici termenul de valabilitate al produsului iar daca este expirat, sa il inlocuiesti in cel mai scurt timp deoarece un produs expirat poate creea o multime de probleme pe ten, nu doar de ordin estetic. 

 

  1. Compatibilitatea produsului cu tenul sau cu alte produse din rutina

 

Chiar daca folosit singur, un produs nu creeaza pe ten “scame”, este posibil ca in combinatie cu alte produse cosmetice, regulile jocului sa se schimbe. Spre exemplu, daca utilizati un produs cosmetic pe baza de ulei si un altul pe baza de apa, combinatia dintre cele doua ingrediente care nu se amesteca poate da nastere “scamelor”. De asemenea, daca va confruntati cu aceasta problema, recomandam evitarea produselor pe baza de silicon si a produselor de tip “primer”. 

 

  1. Ordinea aplicarii produselor pe piele

 

Un alt motiv consta in aplicarea produselor cosmetice intr-o ordine incorecta. Dermatologii recomanda sa tineti cont de sfaturile de aplicare ale producatorului sau sa va informati bine inainte sa folositi un produs cosmetic deoarece ordinea de aplicare poate sa influenteze inclusiv eficienta acestora. 

 

Iata care este ordinea corecta de aplicare a produselor cosmetice:

  1. Prea multe produse intr-o singura rutina

 

Asigura-te ca nu folosesti prea multe produse intr-o singura rutina deoarece exista posibilitatea ca acestea sa iti incarce pielea si sa nu mai fie absorbite. Iti recomandam sa combini produsele in diferite rutine decat sa le folosesti pe toate in aceeasi rutina. Spre exemplu, dimineata poti folosi un ser iar seara un alt tip de ser. Ne le utiliza pe ambele deodata. 

 

  1. Masam prea mult produsul pe ten

 

Acest sfat este extrem de util in special in cazul produselor “grele”, cu o textura mai densa (sau in cazul produselor cu silicon). Daca masam prea mult produsul pe ten, riscam sa producem “scame” pe ten. Este important sa combinam masajul cu miscari de tapotare si sa invatam sa “simtim” cand produsul este asezat pe ten, astfel incat sa nu masam prea mult. 

 

  1. Nu asteptam suficient timp pana sa aplicam urmatorul produs 

 

Este extrem de important sa nu aplicam in graba produsele, chiar daca dimineata, de cele mai multe ori, suntem contra-cronometru. Fiecare produs aplicat are nevoie de timp pentru a se absorbi in piele. Aplicand imediat un alt produs, nu doar ca riscam sa dam nastere acestor mici bucatele de produs adunate pe ten dar putem inclusiv sa influentam in mod negativ efectele acestuia. Asigura-te ca lasi putin timp intre aplicari, timp in care poti face orice altceva (spre exemplu, dimineata, poti savura putina cafea). 

 

  1. Tenul tau are nevoie urgenta de exfoliere

 

Lipsa exfolierii creeaza la suprafata pielii o aglomeratie de celule moarte care se pot transofrma in contact cu produsele cosmetice in “scame”. Daca nu iti exfoliezi periodic tenul/ nu folosesti un produs exfoliant, asigura-te ca pielea ta nu este prea incarcata cu celule moarte. 


Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

Surse info: 

https://www.getthegloss.com/article/why-your-skincare-and-makeup-is-pilling-and-how-to-stop-it 

https://www.glamourmagazine.co.uk/article/what-is-pilling-skincare-makeup 

https://www.allure.com/story/how-to-prevent-skin-care-pilling 

 

Cu drag,
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!