Puncte negre sau filamente sebacee?

Puncte negre sau filamente sebacee?

Cine nu se confrunta cu punctele negre sau cu filamentele sebacee este cu adevarat un norocos!

Aceste probleme sunt intalnite preponderent in cazul persoanelor cu ten mixt sau gras si reprezinta o adevarata bataie de cap. Tocmai de aceea, ne-am propus sa vorbim astazi despre diferenta dintre cele doua pentru a intelege ce le cauzeaza, cum sa le combatem si cum sa avem asteptari realiste de la produsele utile in acest caz.

 

Punctele negre

Acestea reprezinta o forma de acnee non-inflamatorie, nedureroasa dar inestetica, ce se regaseste cel mai des in zonele cu exces de sebum.

Acestea sunt cauzate de blocarea porilor cu impuritati si sebum si pot fi eliminate prin extractie, in cabinetele dermatologilor, urmand ca rutina de ingrijire sa previna aparitia altora. Este extrem de important ca in timpul extractiei sa nu agresam pielea din jur iar la final, zona sa fie curatata corect. 

 

Filamentele Sebacee

Desi sunt deseori confundate cu punctele negre, filamentele sebacee nu reprezinta o forma de acnee ci sunt formatiuni normale pe care la avem cu totii. Acestea se formeaza la baza firelor de par (inclusiv pe nas exista fire de par) din cauza procesului de distribuire a sebumului de la radacina firului catre exterior - sebum care se poate oxida, devenind galbui sau negricios. Acestea pot fi indepartate mecanic insa reapar in scurt timp.

 

 

Cum le indepartam sau cum prevenim aparitia si reaparitia acestora?

In timp ce punctele negre pot fi extrase cu grija de catre un specialist pentru a nu leza pielea, filamentele sebacee sunt mai greu de indepartat deoarece reprezinta un proces natural. Rutina de ingrijire si utilizarea ingredientelor care deblocheaza porii si reduc excesul de sebum sunt esentiale in combaterea celor doua tipuri de „puncte”.

 

Iata cateva sugestii utile:

• Curata corect, de doua ori pe zi tenul.

• Nu folosi doar lotiuni micelare care demachiaza, alege sa folosesti si un gel de curatare care indeparteaza filtrele solare de pe piele, toate impuritatile si care curata in profunzime porii.

• Daca ai un ten mixt sau gras, alege produse care sa nu agraveze problema hipersecretiei de sebum.

• Exfoliaza bland tenul, periodic!

• Foloseste produse a caror ingrediente deblocheaza porii (acizi, retinoizi)

 

Descopera produsele Eladerm care contin Acid Salicilic, util in cazul filamentelor sebacee si a punctelor negre:

• exfoliaza bland

• dizolva sebumul

• deblocheaza porii

Lotiunea Exfolianta BHA cu acid salicilic este un exfoliant cu acid salicilic 2%, bland cu pielea tenului, special formulat pentru a-i reda luminozitatea si netezirea. Prin actiunea sa exfolianta, care penetreaza porii in profunzime, aceasta reduce aparitia leziunilor de acnee, prin decongestionarea porilor si inlaturarea punctelor negre. 

Solutia ajuta la dizolvarea sebumului pentru persoanele cu tenul mixt sau gras si imbunatateste fermitatea pielii, stimuland neocolagenul, astfel avand efect antirid si de reducere a cicatricilor minore. 

 

Tonerul Eladerm cu Acid Salicilic, extract de castravete si Factor de Hidratare este unul dintre produsele noastre cu o usoara actiune exfolianta dar si hidratanta. Acesta este potrivit tuturor tipurilor de ten, in special celor mixte sau grase. Fiind aplicat pe ten la finalul etapei de curatare, lotiunea tonica pregateste pielea pentru aplicarea urmatoarelor produse de ingrijire (seruri, lotiuni, creme etc.) Acesta este imbunatatit cu Moisturizing Factor, un ingredient activ care vizeaza reconstituirea factorului natural de hidratare a pielii, prin impiedicarea pierderii apei transepidermice. De asemenea, acesta mai contine si Extract de castravete, ingredient care racoreste pielea si care are rol antioxidant.

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.


Cu drag,
Echipa Eladerm


 

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!