Cum ne schimbam rutina de ingrijire in zilele de primavara?

Cum ne schimbam rutina de ingrijire in zilele de primavara?

Dupa o iarna friguroasa, zilele calde si insorite de primavara sunt cele mai asteptate. Deoarece urmeaza o perioada de tranzitie intre sezonul rece si cel cald, pielea noastra are nevoie de produse de ingrijire adaptate noului sezon.

In momentul In care trecem de la un anotimp la altul, pielea noastra are de suferit din cauza variatiilor climatice ce ne indeamna sa aducem o schimbare in rutina noastra de skincare.

Deoarece zilele devin mai lungi, vom petrece mai mult timp in aer liber expunandu-ne la soare. Trebuie sa tinem cont de faptul ca pielea expusa (fata, gatul si bratele) au nevoie de protectie solara ridicata.

Desi tipul de raze care provoaca arsuri, UVB, sunt cele mai puternice intre orele 10:00 si 16:00, razele UVA care provoaca ridurile si cancerul de piele sunt prezente ori de cate ori soarele este afara, pe tot parcursul anului.

 

Cum ne imbunatatim aspectul pielii primavara?

Primavara este momentul ideal pentru a ne revitaliza tenul.

Un prim pas pentru pregatirea tenului nostru pentru anotimpul de primavara este exfolierea. Folosirea unui exfoliant adaptat tipului nostru de ten va elimina celulele moarte de pe piele si ii va permite acesteia sa respire.

Putem apela la exfoliere chimica prin diferiti acizi dar este important sa nu supra-exfoliem tenul deoarece trecerea de la un ten luminos la unul iritat se poate intmpla tocmai din cauza folosirii excesive a produselor exfoliante.

Cum ne hidratam corespunzator tenul?

Trecerea de la un anotimp la altul necesita o schimbare in ceea ce privesc produsele hidratante pe care le aplicăm pe tenul nostru. Este recomandata trecerea de la cremele grase ce asigura protectia si hidratarea pielii pe timp de iarna la cremele cu o consistenta mai fluida ce ofera pielii o hidratare mai lejera. Folosirea unor produse nepotrivite ce au o consistenta prea grasa pot obstructiona porii ducand in cele din urma la acnee.

In ceea ce priveste hidratarea nu trebuie sa uitam nici de serurile care vin in ajutorul nostru, acestea fiind bogate in substante active oferindu-ne toata grija de care avem nevoie.

 

Protectia solara nu trebuie neglijata!

In rutina noastra de ingrijire nu trebuie sa lipseasca SPF-ul. Indiferent de anotimp trebuie sa ne protejam pielea de razele UV deoarece in acest mod prevenim fotoimbatranirea pielii.

Crema cu protectie solara se aplica dimineata, inainte cu jumatate de ora de a iesi din casa si se reaplica pe parcursul zilei la un interval de 2-3 ore.

Pentru o piele sanatoasa trebuie sa actionam si din interior.

Pentru a avea o piele sanatoasa trebuie sa tinem cont de 3 aspecte esentiale:

  • dieta

  • odihna

  • hidratare

Nu trebuie sa ne bazam doar pe o rutina de ingrijire corecta ci si pe un stil de viata sanatos care sa ne sustina eforturile noastre de a avea o piele plina de fermitate cat mai mult timp.

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

 

Cu drag,
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!