De ce se ingrasa scalpul atat de repede?

De ce se ingrasa scalpul atat de repede?

In primul rand, uleiul natural pe care il produce scalpul tau – sebumul – este un lucru normal si util. Cantitatea de ulei produsa de scalp se modifica in timp si, in general, scade odata cu inaintarea in varsta.

Glandele sebacee microscopice secreta un ulei ceros numit sebum. Acesta este hidratantul nostru natural care ne catifeleaza si ne impermeabilizeaza pielea si parul, printre altele.

Cand glandele sebacee produc in exces sebum apare efectul de piele si par gras, o afectiune cunoscuta medical sub numele de seboree si poate duce la dermatita seboreica. Cand nu se produce suficient sebum, pielea si parul devin uscate.

Motivul pentru care persoanele cu par fin sunt mai predispuse sa se confrunte cu excesul de sebum este simplu: este posibil să nu existe suficient păr pentru a absorbi pe deplin cantitatea de sebum pe care scalpul lor o produce. Parul drept tinde sa arate mai gras, deoarece sebumul se deplaseaza cu usurinta de la radacini la varfuri.

 

Care sunt cauzele care duc la excesul de sebum?

Iata cateva dintre posibilele cauze:

  • lipsa igienei personale;

  • afectiuni ale pielii;

  • genetica;

  • spalarea excesiva a parului;

  • folosirea produselor pentru par ce contin o multime de substante chimice artificiale;

  • fluctuatii hormonale;

  • dieta nesanatoasa;

  • stresul;

  • folosirea produselor neadecvate.

 

Cum scapam de scalpul gras?

Un scalp gras poate provoca infundarea porilor, matreata, acumularea de impuritati si, de asemenea, caderea parului.

Iata cateva sfaturi pentru a scapa de excesul de sebum:

  • Urmareste cat de des iti speli parul

Daca esti o persoana care isi spala parul prea des, exista posibilitatea ca acest lucru sa faca ca scalpul sa se simta gras. Samponarea intr-un mod excesiv a parului poate elimina uleiurile esentiale si umezeala de la nivelul scalpului. Acest lucru poate determina glandele sebacee sa produca in exces ulei pentru a se "rehidrata".

  • Spala parul in mod regulat

Mentinerea scalpului curat si indepartarea excesului de ulei sunt importante pentru a scapa de grasimea de pe scalp. Samponarea parului ajuta la indepartarea excesului de ulei si a murdariei. Mentine o frecventa optima in functie de ritmul de ingrasare a parului.

  • Spala parul intr-un mod corespunzator

Nu este suficient sa folosim un simplu sampon si sa consideram ca am rezolvat problema.

Care este modalitatea corecta?

- Ia o cantitate mica de sampon si maseaz-o pe scalp;

- Evita frecarea cu unghiile. Iti poate afecta bariera pielii provocand o pierdere de uleiuri si umiditate;

- Clateste suficient de bine parul pana te asiguri ca nu mai exista produs la nivelul scalpului si parului.

  • Foloseste o masca de par/balsam dedicat tipului tau de par

Balsamul trebuie sa vina in ajutorul nevoilor tale si sa remedieze problemele cu care se confrunta parul tau. Acesta trebuie aplicat pe lungimea firului de par si pe varfuri.

  • Investeste in produse destinate parului gras  

Exista produse disponibile pe piata care vizeaza in mod special scalpul gras. La fel ca pielea ta, parul tau este unic. Investeste in produse care vin in intampinarea nevoilor scalpului si parului tau.

In gama noastra de produse gasesti 3 sampoane extrem de utile care te vor ajuta sa scapi de problemele specifice excesului de sebum/dermatitei seboreice. Ingredientele din compozitia acestora tintesc strict secretia de sebum si neplacerile care vin odata cu ea (mancarimile, descuamarea, aspectul neplacut etc.)


➔ Samponul cu Acid Salicilic 2% 
➔ Samponul cu Biosulf si Acid Salicilic 2%
➔ Samponul cu Ichtiol 1% 

Nu uita ca excesul de sebum poate fi cauzat si de dereglarile hormonale pe care le poti trata doar cu ajutorul specialistului. Asigura-te ca problemele tale nu au la baza cauze interne!

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

Cu drag,
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!