Temperatura produselor cosmetice. Le pastram sau nu la frigider?

Temperatura produselor cosmetice. Le pastram sau nu la frigider?

Este foarte important sa mentionam inca de la inceput faptul ca este imperios necesar sa citim indicatiile producatorului atunci cand alegem sa pastram la frigider un produs cosmetic/ dermato-cosmetic deoarece fiecare produs, in functie de ingredientele din compozitie, are nevoie de conditii de pastrare diferite.

      Desi in aria noastra geografica nu s-a discutat prea des despre acest subiect, in zonele asiatice, femeile profitau de aceste informatii pentru a aduce extra-beneficii pielii, in cadrul rutinei de ingrijire. In special femeile din Coreea optau pentru aplicarea produselor reci pe tenul lor. De-a lungul timpului a fost analizat felul in care cosmeticele reci aplicate pe ten pot aduce beneficii extra in rutina de ingrijire iar in tot acest timp au aparut o multime de accesorii precum frigiderele pentru cosmetice, rolele sau pietrele jad dar si proceduri specifice care imbunatatesc aspectul pielii, reduc celulita, redau fermitatea, au efect de lifting etc.

      Revenind la subiectul nostru despre care primim deseori intrebari, am pregatit cateva informatii pentru tine care te vor ajuta sa intelegi mai bine cum si ce anume se poate imbunatati daca folosesti produsele cosmetice la temperaturi mai scazute decat cele obisnuite (temperatura camerei).

Ajuta la contractarea porilor dilatati

      Atunci cand este supusa la temperaturi scazute, pielea noastra se contracta, la fel si muschii si vasele de sange, tocmai de aceea, atunci cand aplicam produsele reci pe tenul nostru, in tot acest proces de contractare a pielii se modifica si dimensiunea porilor de pe tenul nostru. In cazul persoanelor care se confrunta cu porii dilatati, se poate observa foarte usor cum aplicarea unui produs rece pe ten poate reduce dimensiunea porilor, facandu-i mai putin vizibili.

      Tenul care prezinta pori dilatati este predispus la aparitia acneei, una dintre cele mai des intalnite probleme ale tenului. In interiorul porilor se blocheaza sebumul, diversele impuritati de pe ten, produsele de make-up, poluarea etc. iar porii blocati duc la aparitia acneei. Unii specialisti afirma faptul ca actionand asupra porilor dilatati, putem sa scadem sansele de aparitie a acneei. Evident, curatarea si exfolierea tenului sunt cele mai importante actiuni pe care le putem face pentru a evita aglomerarea porilor cu sebum sau orice impuritati care pot cauza acnee. Insa micile trucuri de acest gen ne pot fi de folos.

Reduce inflamatia

      Pentru a reduce inflamatiile din diferite zone ale corpului, aplicam deseori comprese reci iar acest “truc” nu ne este strain si il folosim de foarte mult timp. La nivelul fetei sunt diverse inflamatii care pe langa faptul ca sunt inestetice, pot fi si dureroase. Aplicarea produselor reci poate ajuta la reducerea inflamatiei intr-o anumita masura insa este important sa avem asteptari realiste. Pentru a reduce inflamatiile in totalitate este necesar sa tratam cauza care a dus la aparitia lor.

Temperatura scazuta poate conserva ingredientele pentru a-si pastra calitatile mai mult timp

      De fiecare data cand utilizam un produs cosmetic il “contaminam” prin simplul fapt ca il deschidem si il expunem la aer, lumina sau bacteriile din exterior. Acest lucru este inevitabil si din pacate nu poate fi evitat decat daca produsul se prezinta intr-un recipient “airless”. Expunerea produsului la factorii externi duce la oxidarea acestuia insa, prin depozitarea lui intr-un loc racoros/in frigider, putem prelungi durata sa de viata deoarece temperatura rece ajuta la conservarea ingredientelor active pentru mai multtimp. Totodata, temperaturile scazute inhiba cresterea bacteriana si fungica.

Sustine fermitatea si stimuleaza circulatia sangelui la nivelul pielii 

      Aplicand produsele reci pe tenul nostru putem imbunatati microcirculatia de la nivelul pielii. De asemenea, temperaturile scazute sunt utilizate si in tratamentele menite sa imbunatateasca fermitatea pielii, tocmai de aceea, utilizarea unor seruri, lotiuni tonice sau masti proaspat scoase de la frigider ar putea sa ii ofere pielii un aspect mai fresh si mai tanar.

Ce produse de ingrijrie personala putem pastra la frigider?                                        

  Desi este cunoscut faptul ca cele mai des intalnite produse pastrate in frigider sunt mastile, serumurile si lotiunile tonice, este important de retinut ca putem aplica aceeasi regula pentru orice produs atata timp cat temperatura din frigider se incadreaza in intervalul mentionat de catre producator pe ambalaj.

      SFAT: Poti opta pentru a adauga la frigider unul dintre produsele din rutina pentru a vedea cum reactioneaza tenul tau la noua schimbare. Ulterior, poti proceda la fel si cu celelalte produse.faptul ca cele mai des intalnite produse pastrate in frigider sunt mastile, serumurile si lotiunile tonice, este important de retinut ca putem aplica aceeasi regula pentru orice produs atata timp cat temperatura din frigider se incadreaza in intervalul mentionat de catre producator pe ambalaj.

      ATENTIE! Asigura-te ca citesti intotdeauna indicatiile producatorului atunci cand vine vorba de depozitarea produselor. Daca ai mai multe informatii despre acest subiect si doresti sa le impartasesti cu noi, te invitam sa ne lasi un comentariu in sectiunea special dedicata iar daca ai si alte intrebari, nu ezita sa ne scrii.

 

Dacă îți dorești să aplici un produs rece pe tenul tău, poți începe prin a păstra la frigider serurile și loțiunile tonice. Aștepăm părerea ta în comentarii. Dacă îți dorești să afli mai multe despre produsele noastre poți da CLICK AICI.

 

                                                   

                                                                                                                                                          Cu drag,
Echipa Eladerm

                                                                                                                                          

 

Surse:

https://cosmeticobs.com/en/articles/products-38/cold-and-its-use-in-beauty-4586

https://beautywithinofficial.com/2019/09/08/cold-skincare-do-they-really-work-for-the-skin/

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!