Vitamina C - varianta pura sau derivat?

Vitamina C - varianta pura sau derivat?

Despre cat de eficienta este Vitamina C pentru tenul nostru s-a discutat in repetate randuri si nu mai este un secret. Nu doar ca este un antioxidant extrem de util dar are si:

 

• efect iluminator, 

• depigmenteaza petele inestetice (pete post acneice sau pigmentare), 

• ajuta in procesul de stimulare a productiei de colagen, 

• potenteaza efectul protectiei solare,

• efecte utile in calmarea arsurilor solare.


 

Cu toate acestea, multe dintre produsele cosmetice existente pe piata contin un derivat de Vitamina C precum Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP), Ascorbyl Palmitate, Ascorbyl Tetra-Isopalmitate etc. 

 

Cele mai des probleme pe care le intampina persoanele care folosesc varianta “pura” a Vitaminei C, denumita L-Ascorbic Acid sunt:

 

  • oxidarea prea rapida a produsului 

  • iritatii pe piele dupa utilizare

Desigur, nu toate persoanele care utilizeaza acest ingredient se plang de iritatii insa daca tenul tau este putin mai sensibil, s-ar putea sa te confrunti cu acestea. 

 

Ce este de fapt un derivat? 

Conform DEX:

 "Substanță preparată din alta și care de obicei păstrează structura de bază a substanței din care provine."

 sau

 "Produs industrial obținut prin prelucrarea unei materii prime de bază." 

Pe marginea acestui subiect s-au iscat diverse discutii, parerile cu privire la eficienta acestora fiind foarte impartite. Si totusi, de ce aleg unii producatori sa foloseasca derivati de Vitamina C in produsele lor?

 

De ce am ales sa utilizam Ascorbyl Palmitate sub forma lipozomala in produsele noastre? 

 

Ascorbyl Palmitate este o varianta mai blanda a Vitaminei C si este compusa din acidul gras palmitic si acidul ascorbic (vitamina C, un acid natural), care se gaseste in mod natural in majoritatea fructelor si legumelor. Aceasta formula se potriveste perfect persoanelor cu ten sensibil, in special in cazul persoanelor cu ten cuperozic/ cu rozacee dar poate fi folosit cu succes si de catre persoanele cu ten normal, uscat, deshidratat, mixt sau gras. 

 

Iata cateva dintre argumentele pro/contra Vitamina C pura versus derivati:  

 

Vitamina C pura: 

L-ascorbic acid este un ingredient extrem de instabil, calitatea lui putand fi deteriorata nu doar de impuritati ci si de lumina, temperatura sau aer. Un produs cu Vitamina C oxidata poate provoca pe ten puncte negre, deteriorarea mai rapida a celulelor sau chiar iritatii si, de multe ori, poate oxida chiar pe ten, imediat dupa aplicare.

Derivat de Vitamina C:

Derivatii de Vitamina C au fost conceputi pentru a rezolva problema instabilitatii tipice Vitaminei C pure. Acestia pot fi stabilizati mult mai usor si nu sunt atat de sensibili la factorii externi.

Vitamina C pura: 

Nu poate fi tolerata atat de usor de toate tipurile de ten. Persoanele cu ten sensibil/ cuperozic/ cu rozacee se plang adesea se faptul ca dupa aplicarea unui produs cu Vitamina C pura (mai ales in cazul celor cu concentratii mari), simt o usturime iar tenul se inroseste.

Derivat de Vitamina C:

Derivatii de Vitamina C pot fi tolerati mult mai usor, tocmai de aceea, persoanele cu ten sensibil cauta produse de ingrijire care sa nu contina forma pura a ingredientului.

Vitamina C pura: 

De-a lungul timpului, asupra Vitaminei C s-au efectuat o multime de teste care sa ii dovedeasca eficienta iar rezultatele au aratat ca aceasta are rol antioxidant, ofera luminozitate pielii si ajuta in procesul de stimulare a productiei de colagen. Multe persoane sustin faptul ca derivatii nu sunt la fel de eficienti si ca nu livreaza aceleasi beneficii.

Derivat de Vitamina C:

Specialistii au dezvoltat in ultima perioada o multime de formule noi care contin derivati de Vitamina C cu exact aceleasi beneficii precum Vitamina C pura. Spre exemplu, forma lipozomala de Ascorbil Palmitat prezent in produsele noastre prezinta o penetrare excelenta la nivel cutanat, un efect de lunga durata si are un efect net superior atat din punct de vedere al rapiditatii de instalare cat si in ceea ce priveste eficienta.

Vitamina C utilizata in produsele Eladerm este folosita cu succes de catre persoanele cu tenul sensibil, cuperozic, cu rozacee dar si de catre persoanele care si-au sensibilizat pielea prin utilizarea diversilor acizi. Produsele sunt folosite si de catre clientii cu ten normal, mixt/gras, uscat/deshidratat.

 

 Alte beneficii ale derivatilor: 

• nu oxideaza

• nu irita tenul 

• se absorb foarte repede in piele, mult mai repede decat Vitamina C pura

• pot fi folositi pe orice tip de ten, in rutina AM si PM

 

Vezi produsele noastre care contin Vitamina C: 

 


 

 

 

Link-uri utile:

https://thedermreview.com/ascorbyl-palmitate/ 

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

 

Cu drag,
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!