Produsele hidratante: sursă de sănătate pentru tenul tău

Produsele hidratante: sursă de sănătate pentru tenul tău

În ziua de astăzi, tehnologia din spatele produselor cosmetice și dermato-cosmetice hidratante a progresat exponențial, iar asta nu poate decât să ne bucure, indiferent de ce tip de piele avem și zona pe care vrem să o tratăm. Totuși, având în vedere contextul actual, schimbarea anotimpurilor, trecerea anilor și efectul radicalilor liberi asupra tenului și pielii noastre, suntem într-o continuă căutare a celor mai eficiente ingrediente și produse. 

crema hidratanta maini

Cel mai des întâlniți factori care cauzează uscarea pielii

 

1. Produsele dezinfectante pe bază de etanol (alcool) și derivați ale acestei substanțe. 

 

Atunci când vorbim despre produsele cu un concentrat mare de etanol, destinate în special mâinilor pentru dezinfectare și curățare, automat trebuie avute în vedere și problemele secundare care pot apărea. 

 

Nu uita! Pielea de pe spatele mâinilor este printre cele mai subțiri și delicate, astfel o un plus de hidratare va fi tot timpul bine venit!

 

Ca orice tip de soluție alcoolică, gelurile anti-bacteriene dizolvă uleiurile naturale ale pielii, astfel lăsând în urmă o suprafață uscată și sensibilizată. 

 

În acest caz, pentru prevenirea îmbătrânirii premature a mâinilor, chiar dacă este esențial să folosim produse anti-bacteriene și săpunuri eficace, vă recomandăm să acordați extra atenție mâinilor. Eladerm vă oferă o gamă diversă de loțiuni și creme intens hidratante special destinate îngrijirii mâinilor precum crema cu uree 2% și 10%, crema emolientă cu vitamina A și E, glicerină sau crema hidrantantă de corp.

 

Pro Tip: Dimineață și seara, în timpul rutinei de îngrijire a tenului masează serumurile, cremele și loțiunea cu factor de protecție solară cu ajutorul degetelor, iar surplusul folosește-l pe toată suprafața mâinilor. Astfel beneficiezi de ingredientele active din loțiunile cu efect vizibil atât pe ten cât și pe pielea delicată a mâinilor.

hidratare piele

2. Schimbarea anotimpurilor

Anotimpul rece își lasă amprenta o perioadă îndelungată asupra pielii noastre. Tenul nostru devine mai uscat și are nevoie de o rutină de îngrijire bazată pe acest element: hidratare.

Asta nu înseamnă că trebuie să îți cumperi o gamă nouă de dermato-cosmetice în fiecare sezon, ci mai degrabă presupune documentarea riguroasă și găsirea unei creme potrivite pentru tipul tău de ten. 

De exemplu, dacă tenul tău este uscat, deshidratat și sensibil cu tendință acneică, îți recomandăm o cremă lejeră, cu absorbție rapidă, non-comedogenică, fără parfum și parabeni. 

 

Nu uita! Loțiunea cu factor de protecție solară 30+ trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire în orice anotimp! Aplică un strat generos la finalul rutinei de îngrijire, în fiecare dimineață! 

Potrivit aceluiași exemplu, îți propunem să folosești creme diferite pentru față și corp, întrucât cele destinate ariilor extinse de pe corp s-ar putea să fie mult prea grase, astfel blocând porii de pe ten. Poți opta cu încredere pentru o cremă hidratantă de ten, din gama noastră precum HIDRADERM sau HIDRADERM SPF 50+.

ProTip: Pentru o piele hidratată și frumoasă, acidul hialuronic este cel mai bun prieten al tău! Stai departe de uleiurile vegetale întrucât acestea, precum uleiul de cocos, sunt comedogenice și nu penetrează eficient pielea.

crema hidratanta maini

 

3. Înaintarea în vârstă

Înaintarea în vârstă este un fenomen natural, ireversibil, dar și foarte frumos. Pentru ca acest proces să fie mai puțin evident, există mici trucuri, ingrediente și produse pe care le poți folosi cu încredere.

Poate că am auzit acest îndemn din partea mamelor sau bunicilor noastre, care ne spuneau că este mai bine să previi ceva decât să tratezi. Ei bine, este foarte adevărat, iar noi încurajăm prevenirea apariției semnelor cu ajutorul ingredientelor active eficiente. În gama Eladerm vei găsi produse precum crema RIDSTOP și RIDSTOP SPF 50+ care îți vor asigura o piele netedă pentru o lungă perioadă de timp, datorită caracteristicilor hidrantante și de protecție.

4. Expunerea la Radicalii Liberi

 

Poluarea, praful și fumul de țigară sunt alți factori vinovați de aspectul tern și uscarea tenului nostru. Este de preferat să evităm mediile poluate, dar luând în considerare ritmul de viață citadin și alert pe care îl avem, rareori tenul nostru primește o pauză de la aceștia. 

 

Din fericire, există multe soluții la această problemă: curățarea, exfolierea și hidratarea. Exfolierea chimică, enzimatică sau fizică (mai puțin recomandată), te ajută să scapi de murdăria acumulată în pori, să elimini celulele moarte într-un mod super eficient și să te bucuri de o piele netedă, eliberată și strălucitoare. Exfolierea chimică este preferată noastră în special cea cu acid salicilic, care ajută la dizolvarea sebumului pentru persoanele cu tenul sensibil mixt/gras și îmbunătățește fermitatea pielii, stimulând neocolagenul, având efect antirid și de reducere a cicatricilor minore. 

Îți recomandăm să încerci Loțiunea Micelară Micelium împreună cu crema cu Uree 10%, care exfoliază și hidratează în același timp.

 

Concluzie 

Poate fi copleșitor să îți alegi din marea varietate de produse dermato-cosmetice de pe piață, în ziua de azi. Produsele noi, bazate pe tehnologii inovatoare și ingrediente exclusive apar în fiecare zi, iar asta ne pune într-un mic impas. 

 

Sfaturile pe care ți le dăm sunt: 

Invata cat mai multe informatii despre tipul tau de ten pentru a-i intelege nevoile! 

Fii atentă la ce alimente reacționează și cum se comportă la substanțele din produsele pe care le folosești!

Poarta SPF zilnic, indiferent de sezon, deoarece NU EXISTA RUTINA DE INGRIJIRE A PIELII FARA PROTECTIE SOLARA! 

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

 

Cu drag, 
Ehipa Eladerm




 

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!