Cum sa nu iti sabotezi rutina de ingrijire a tenului acneic?

Cum sa nu iti sabotezi rutina de ingrijire a tenului acneic?

 Am pregatit pentru tine cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa nu-ti sabotezi rutina de ingrijire a tenului acneic, sfaturi de care poate nu ai ținut cont până astăzi și care pot să facă diferența, susținând acțiunea produselor de îngrijire pe care le utilizezi. 

          Acneea este una dintre cele mai întâlnite probleme ale tenului și nu este specifică doar adolescenților, deși mult timp acest „mit” a circulat în diverse medii.

          Deși multe persoane care se confruntă cu aceste probleme tind să caute un produs sau „o cremă minune”, este esențială să înțeleagă că această afecțiune nu poate fi tratată bazându-ne pe un singur produs.

          Curățarea tenului, utilizarea unor produse care să nu blocheze porii, exfolierea periodică, aplicarea corectă a SPF-ului sunt absolut necesare, deoarece un ten care nu este curățat corespunzător și care nu este protejat de factorii externi, nu poate lupta împotriva acneei.

          Tocmai de aceea, asigură-te că ai o rutină completă și că produsele pe care le folosești sunt destinate tipului tău de ten.

          În același timp, este foarte important să iei în considerare câteva sfaturi care te vor ajuta să obții rezultate mult mai repede. Iată câteva dintre cele mai importante:

1. Schimbă prosopul zilnic

          Deși folosești produsele corect iar rutina ta este creată „ca la carte”, nu uita că în contact cu pielea ta intră și alte materiale care ar putea să îți ”contamineze” pielea cu impurități/bacterii.

          Schimbă prosopul pentru față zilnic și asigură-te că îl folosești doar tu. De asemenea, evită să îți stergi mâinile cu același prosop.

          Alege să utilizezi un prosop pe zi, doar pentru ten.

2. Schimbă mai des lenjeria de pat

          În timpul nopții, pielea noastră transpiră și elimină sebum care este absobit de lenjeria de pat. Deși înainte de culcare ne curățăm și ne pregătim tenul corespunzător, s-ar putea ca lenjeria patului să ne aducă iar în contact pielea cu impurități.

          Unii dermatologi recomandă schimbarea feței de pernă chiar zilnic în cazul persoanelor cu acnee severă.

3. Evită alimentele care pot provoca acnee

          Dacă ai un ten acneic, îți sugerăm să renunți la alimentele precum:

• mâncarea de tip fast-food

• dulciurile

• alcool

• grăsimi nesănătoase

          Consumă mai multe fructe și legume verzi, care au rol antioxidant și antiinflamator.

4. Consumă mai multă apă, ar putea să facă minuni pentru tenul tău

          Oferă-i tenului hidratare și din interior, nu doar la exterior. Acest lucru va duce la scăderea cantității de sebum secretată de pielea ta și implicit, porii nu se vor mai confrunta cu o cantitate de sebum atât de mare și nu se vor mai bloca.

          Acest obicei, deși este foarte util, nu este luat în considerare de cele mai multe ori.

5. Nu folosi produse agresive / nu distruge bariera de protecție a pielii

Tenul acneic este extrem de fragil deși tindem să credem că ar avea nevoie de produse mai puternice care să degreseze și sa curețe în profunzime tenul. În realitate, în cazul tenului acneic este indicat să folosim produse blânde.

          Distrugând bariera de protecție a pielii, ne vom confrunta cu mai multe erupții și probleme pe ten. Această barieră este menită să apere tenul de factorii externi care pot provoca acneea.

6. Ia în considerare acidul salicilic ca ingredient cheie în rutina ta

          Printre principalele beneficii ale acidului salicilic se numără și efectul:

• antiinflamator

• antimicrobian

• antibacterian

          De asemenea, acidul salicilic are puterea de a debloca porii și de a reduce cantitatea de sebum de pe ten. Totodată, exfoliază blând, curățând în profunzime porii.

          În gama Eladerm găsești produse care conțin Acid Salicilic și pe care le poți folosi pe scalp, ten sau corp, în funcție de nevoi. Printr-un simplu click pe produsul care te interesează, vei fi redirecționat/ă către o pagină cu mai multe informații despre acesta. 

7. Nu te baza pe un singur produs de îngrijire

          Înainte să stabilești dacă un produs de îngrijire îți este sau nu util, asigură-te că i-ai creat condițiile ideale pentru a acționa.

          În caz contrar, produsul acționează corespunzător însă noi sabotăm întreaga acțiune prin acțiuni care deși par „inofensive”, afectează eficiența produsului sau a rutinei de îngrijire.

          Nu în ultimul rând, evită să îți atingi prea des tenul și nu stoarce coșurile!

 

Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

 

Cu drag,
Echipa Eladerm

 

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!