Cum ingrijim corect tenul gras? Tot ce trebuie sa stii despre excesul de sebum

Cum ingrijim corect tenul gras? Tot ce trebuie sa stii despre excesul de sebum

Cum se manifesta tenul gras si care sunt motivele pentru care ne confruntam cu excesul de sebum?

 

Tenul gras afecteaza o mare parte din populatia lumii si cauzeaza de cele mai multe ori diverse probleme de ordin estetic precum: acnee, pori dilatati, puncte nrege, aspect incarcat si obosit, luciu inestetic si poate chiar sa influenteze aspectul make-up-ului in cazul femeilor. De asemenea, excesul de sebum se poate localiza in anumite portiuni ale pielii si poate cauza inrosirea acesteia si aparitia scuamelor (dermatita seboreica). 

 

Tenul gras sau seboreea se caracterizeaza prin hipersecretia glandelor sebacee. Acestea produc o cantitate prea mare de sebum, in special in zone fetei si a scalpului. Atat femeile cat si barbatii se pot confrunta cu aceasta problema care implica o ingrijire atenta si o rutina constanta. 

 

Cauzele aparitiei seboreei sunt multiple: 

 

  • factorii genetici;

  • cauze interne (de ordin hormonal/afectiuni ginecologice);

  • utilizarea produselor cosmetice necorespunzatoare;

  • diete;

  • anumite tratamente medicamentoase. 

 

Cum tinem sub control excesul de sebum? 

 

In mod evident, este foarte important sa vizitam un medic dermatolog care sa analizeze starea de sanatate a tenului si care ne poate recomanda o serie de analize ce pot identifica daca cauza hipersecretiei de sebum este una interna. Daca vizita la medicul specialist ne confirma ca nu exista probleme de ordin intern care sa cauzeze seboreea, ne orientam atentia spre rutina zilnica de ingrijire (care trebuie sa fie strica indiferent de cauza aparitiei seboreei). 

 

  1. Spala tenul in fiecare dimineata, in fiecare seara si dupa fiecare exercitiu fizic. 

Nu lasa tenul sa stea prea mult timp incarcat cu sebumul care se acumuleaza pe ten. Nu vei face decat sa facilitezi blocarea porilor care pot duce la acnee.

 

  1. Foloseste produse care nu contin uleiuri si ingrediente foarte grase.

De foarte multe ori, alegerea gresita a produselor de ingrijire agraveaza problema. Asigura-te ca produsele pe care le folosesti sunt destinate tenului mixt sau gras. 

 

  1. Foloseste produse de curatare blande, care sa nu agreseze pielea. 

Persoanele care se confrunta cu un ten gras tind sa foloseasca produse de curatare agresive, crezand ca astfel vor curata sebumul in exces. Acest lucru nu face decat sa irite tenul mai tare iar acesta sa secrete mai mult sebum pentru a se apara. De asemenea, se recomanda evitarea produselor de curatare bazare pe uleiuri sau alcool.

 

  1. Hidrateaza tenul in continuare.

Desi pare a fi suficient de hidratat, tenul gras are si el nevoie de hidratare. Deseori, pielea noastra secreta mai mult sebum tocmai pentru ca se simte deshidratata. Foloseste produse hidratante usoare, care sa nu iti lase senzatia de ten incarcat. Poti adauga in rutina ta un ser hidratant (cum ar fi cel cu Acid Hialuronic) si poti incerca sa consumi mai multe lichide. Astfel, pielea ta va primi atat din interior cat si din exterior hidratare si nu va mai simti nevoie sa produca sebum. 

 

  1. Foloseste protectie solara zilnic.

Nu este un secret faptul ca razele soarelui irita tenul, tocmai de aceea protejeaza-l de acestea. Alege produse cu SPF ridicat, fara uleiuri, cu texturi usoare. 

 

  1. Foloseste make-up doar atunci cand este neaparata nevoie deoarece vei incarca tenul mai mult. 

Lasa tenul sa respire fara sa fie incarcat cu prea multe produse. Atunci cand alegi produsele de make-up, asigura-te ca nu sunt comedogenice (nu blocheaza porii) si nu contin uleiuri. 

 

  1. Nu adormi cu make-up-ul pe ten.

Indiferent de timpul de ten, este imperios necesar sa curatam pielea inainte de culcare. Totusi, aceasta regula de aur este cu atat mai importanta pentru un ten care se incarca peste noapte cu sebum 

 

  1. Foloseste servetele absorbante in timpul zilei, pentru a elimina excesul de sebum. 

Pe durata zilei, persoanele cu tenul gras simt nevoia sa elimine excesul de sebum de pe ten. Tocmai de aceea, servetelele absorbante sunt o solutie. 

 

  1. Nu atinge tenul prea des. 

Prin atingerea fetei cu mainile se raspandesc pe ten bacteriile, uleiul si alte impuritati. Atinge-ti fata doar atunci cand aplici produse de ingrijire si asigura-te ca mainile tale sunt curate.

 

  1. Schimba mai des prosopul de fata.

Folosirea exesiva a prosopului il va umple de bacterii si impuritati. Schimba-l zilnic si asigura-te ca este curat de fiecare data cand iti stergi fata. De asemenea, este important de mentionat ca fata trebuie stearsa prin tapotare. 




 

Recomandarea Eladerm pentru tenul gras sau mixt

 

Eladerm a creat pentru tenul mixt sau gras gama Antisebum care hidrateaza si regleaza secretia de sebum in aceasi timp. 

 

 

                        Crema de zi cu SPF50                                                   Crema de seara                                     Serul antiseboreic

Pentru curatarea tenului, va recomandam sa alegeti unul dintre cele doua geluri de curatare din gama Micelium. Imediat dupa curatare, utilizati lotiunea tonica cu Acid Salicilic, Extract de Castravete si Factor de hidratare. Aceasta nu doar ca actioneaza asupra sebumului dar si hidrateaza pielea, fara sa o incarce, pentru a nu ramane uscata/deshidratata.
   

         
               Gel de curatare cu Acid Salicilic             Gel de curatare exfoliant cu acizi AHA si BHA              Lotiune tonica cu Acid Salicilic

De asemenea, serurile Eladerm pot fi folosite de catre persoanele cu tenul gras sau mixt deoarece ofera un plus de hidratare fara sa incarce tenul. 

 

                Vezi gama de seruri Eladerm AICI



 

Lotiunea micelara Micelium curata tenul gras si elimina impuritatile, inclusiv make-up-ul rezistent la apa. Atentie! Lotiunile micelare nu tin locul gelului de curatare si se folosesc doar pentru etapa de demachiere. Acestea nu curata in profunzime tenul astfel incat sa deblocheze porii si sa finalizeze etapa de curatare. Afla mai multe despre aceasta AICI.

 

 

Lotiunea tonica cu Acid Salicilic 2% ajuta la eliminarea sebumului, deblocheaza porii si exfoliaza bland pielea. Afla mai multe despre aceasta AICI.



Dacă articolul nostru nu a fost suficient de cuprinzator si ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 9:00-15:00 la numarul de telefon 0740 479 504 sau printr-un mesaj pe Whatsapp la acelasi numar.

Cu drag, 
Echipa Eladerm

Suport clienti De luni pana vineri, nr. de telefon pentru clienti este disponibil in intervalul orar 09:00 - 15:30

0740479504 contact@eladerm.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!